Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 8 aprilie 2023. Începe să se încălzească în toată țara. Anunțul meteorologilor

Vremea intră într-un proces de încălzire. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 8 aprilie 2023.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 15:35

Valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, totuşi vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal în prima decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade, mai mici în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, până în jurul a -5 grade.

Cerul va avea înnorări mai persistente la începutul intervalului în jumătatea de vest unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar în zona montană mai ales ninsori.

În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, în sud-est, în special după-amiaza, vor fi local averse de ploaie, iar în rest izolat ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ceaţă, la începutul zilei cu precădere în Moldova, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse în estul şi în sudul ţării.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi uşor, totuşi valorile termice diurne se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru prima decadă a lunii aprilie.

Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a zilei vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 3...5 grade.

Vremea la munte

Valorile termice vor fi în creştere uşoară, totuşi vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi pe alocuri, cu precădere în masivele vestice, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Se va forma gheţuş şi izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări (45...50 km/h) pe creste în Carpaţii de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali. La altitudini mari, temporar se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări temporar accentuate în centrul, sudul şi estul continentului, unde se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare. Ploile vor avea şi caracter de aversă cu descărcări electrice. Local se vor putea acumula cantităţi de apă mai însemnate. În rest vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări doar pe arii restrânse.

Temperaturile vor creşte uşor faţă de intervalul precedent în vestul continentului, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. Cu precădere dimineaţa şi noaptea, în zonele mai joase de relief, pe alocuri se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 8 aprilie 2023. Începe să se încălzească în toată țara. Anunțul meteorologilor