Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 9 aprilie 2022. Ploi în vestul și nordul României, atmosferă superbă în restul teritoriului

Vremea 9 aprilie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 9 aprilie.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 15:34

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul va avea înnorări în vest și nord-vest, unde local și temporar va ploua. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate, depășind 10...15 l/mp cu precădere în Maramureș. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80...90 km/h pe creste, în special ale Carpaților Orientali, dar local și temporar și în vest, cu viteze în general de 50...55 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă 9 aprilie 2022

În vestul și în nord-vestul țării, valorile termice se vor menține în jurul normelor perioadei, cerul va fi noros, iar în cea mai mare parte a intervalului va ploua. În restul teritoriului, vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când pe suprafețe mici va ploua, însă noaptea nebulozitatea se va accentua, iar aria ploilor va fi în extindere în sud-vest, centru și nord-est. În nordul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, din a doua parte nopții va ninge, iar în centrul țării precipitațiile vor fi mixte. Cantitățile de precipitații, pe suprafețe restrânse, vor depăși 15...20 l/mp în nord-vest și în masivele nordice. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă, în prima parte a intervalului, va sufla tare, cu peste 80...90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 28 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade și o minimă de 8...11 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ultimele ore ale intervalului când vor fi înnorări. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze la rafală de până la 40 km/h.

Vremea la munte

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor fi averse. Noaptea, aria nebulozității se va extinde treptat și va ploua, iar în nordul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, din a doua parte nopții va ninge. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. Valorile termice diurne vor crește ușor, însă cele nocturne vor scădea față de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Vremea 9 aprilie 2022. Ploi în vestul și nordul României, atmosferă superbă în restul teritoriului