Antena Meniu Search
x

Vremea 9 martie - 5 aprilie 2021. Urmează două săptămâni cu ploi şi ninsori în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 martie - 5 aprilie martie 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea până la finalul lunii martie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.03.2021, 14:35

Vezi și
  • La munte, stratul nou de zăpadă care se va depune în perioada următoare va duce la prelungirea sezonului de iarnă.

Astfel, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 9 martie - 5 aprilie martie 2021, urmează două săptămâni cu precipitaţii în toată țara. În restul intervalului, cantitățile de precipitații vor fi normale.

"Regimul de temperaturi va fi unul modest pentru următoarele zile. Din weekend o să avem parte de o creştere uşoară a valorilor în termometre", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de precipitații predominant sub formă de ninsoare și vânt pentru aproape toată zona de sud a țării.

Este vizată Capitala şi judeţele Călărași, Tulcea, Buzău, Giurgiu, București, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Mehedinți, Caraș-Severin.

Vremea 9 – 15 martie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 15 – 22 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vremea 22 – 29 martie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 29 martie – 5 aprilie 2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Potrivit prognozei ANM, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 9 martie - 5 aprilie 2021. Urmează două săptămâni cu ploi şi ninsori în toată ţara