Antena Meniu Search
x

Ploi, fulgere și vijelii în sud-estul țării. 17 județe și București, sub cod galben

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că 17 județe și capitala București se află, până luni seara la ora 21, sub cod galben de ploi moderate cantitativ. Se vor semnala, pe arii restrânse, chiar și până la 60 l/mp, descărcări electrice precum și intensificări ale vântului.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.05.2020, 10:25

Ploi, fulgere și vijelii în sud-estul țării. 17 județe și București, sub cod galben
Avertizare meteorologică: cod galben de ploi în sud-estul României, 4 mai 2020 - Profimedia Images / ANM
  • 17 județe și București, sub avertizare meteorologică
  • Ploile vor fi moderate cantitativ

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, sud-estul Moldovei și în Muntenia, mai ales în sudul și estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Astfel, în intervalul vizat se vor semnala fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În estul Olteniei și în sudul Transilvaniei va continua să plouă și se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp (în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 45 l/mp).

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse, transmite ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Ploi, fulgere și vijelii în sud-estul țării. 17 județe și București, sub cod galben