Antena Meniu Search
x

Vremea de mâine 22 decembrie. Se mai răcește, iar vântul puternic va intesifica senzația de frig. Maxime între 1 şi 11 grade

Vremea se mai răcește, va bate vântul în aproape toată ţara, urmând a se înregistra la rafalã viteze în general de 55...60 km/h - în zonele joase de relief, şi de 90...100 km/h - la munte. Iată prognoza meteo de mâine 22 decembrie. 

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 16:26

Vremea de mâine 22 decembrie. Se mai răcește, iar vântul puternic va intesifica senzația de frig. Maxime între 1 şi 11 grade - Shutterstock

La noapte, în regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi precipitaţiile se vor extinde treptat. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi în estul Transilvaniei, mixte în Maramureş şi mai ales ploi în rest. Izolat în centrul ţãrii se va depune polei, iar în zona Munţilor Apuseni şi din nordul Carpaţilor Orientali cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15...20 l/mp.

În restul teritoriului vor fi înnorãri temporare şi ploi slabe, pe arii restrânse în Moldova şi Oltenia şi izolat în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se va intensifica treptat în nord-vestul teritoriului cu viteze în general de 55...60 km/h, precum şi în Carpaţii Orientali, Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali, unde în special la altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depãşi 90...100 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scãzutã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade. Cu precãdere în regiunile sudice, pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

Vremea de mâine 22 decembrie în țară

Vremea va deveni vântoasã în toatã ţara, urmând a se înregistra la rafalã viteze în general de 55...60 km/h - în zonele joase de relief, şi de 90...100 km/h - la munte, unde începând din orele serii la altitudini în general de peste 1500 m, rafalele vor depãşi chiar 110...120 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. La munte va ninge, local moderat cantitativ (15...20 l/mp) şi mai ales în zona înaltã va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusã şi zãpadã troienitã. În Maramureş şi Transilvania, dar pe arii restrânse şi în Moldova, Banat şi Crişana treptat în cursul nopţii vor predomina ninsorile, iar în restul zonelor şi al intervalului vor fi mai ales ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã în în prima parte a intervalului, apoi va fi în creştere.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine 22 decembrie în București

La noapte, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -2...0 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

Cerul va avea înnorãri şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmând ca la rafalã sã se înregistreze viteze în general de 55 km/h. Temperatura maximã va fi de 9...10 grade, iar cea minimã de 1...2 grade. Presiunea atmosferică va scãdea uşor la începutul intervalului, apoi va fi în creştere.

Vremea de mâine 22 decembrie la munte

Vremea va fi vântoasã. Vor fi viteze la rafalã de 90...100 km/h, iar începând din orele serii la altitudini în general de peste 1500 m şi peste 110...120 km/h. Cerul va fi mai mult acoperit şi va ninge, local moderat cantitativ (15...20 l/mp) şi mai ales în zona înaltã va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusã şi zãpadã troienitã. Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, iar intensificãrile de vânt vor amplifica senzaţia de frig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 22 decembrie. Se mai răcește, iar vântul puternic va intesifica senzația de frig. Maxime între 1 şi 11 grade