Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 29 noiembrie 2023. Temperaturile scad până la -10 grade Celsius

Vremea de mâine 29 noiembrie 2023. În intervalul 28 noiembrie 2023 - 29 noiembrie 2023 valorile termice vor creşte în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane şi deluroase (unde se va depune strat de zăpadă, local consistent), mixte în nordul şi centrul ţării şi predominant ploi în rest. Local în regiunile vestice vor fi cantităţi de apă însemnate (15...20 l/mp), iar în special în zonele subcarpatice, în centrul şi în nord-estul teritoriului, pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70...100 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari pe litoral, de peste 70 km/h). Izolat se va forma ceaţă.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 16:27

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior, cu precădere cele nocturne, care vor deveni preponderent negative. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în timpul zilei în regiunile intracarpatice şi în cele nord-estice - unde local vor fi precipitaţii slabe. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele joase şi numai ninsori la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în prima parte a intervalului, în zonele montane, în sudul, estul şi parţial în centrul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 11 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -10 şi 0 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureş şi estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceaţă, asociată şi cu chiciură.

Prognoza meteo București miercuri 29 noiembrie 2023 

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi temporar noros şi în primele ore vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Treptat, vântul va deveni moderat, cu unele intensificări (rafale în general de 35...45 km/h). Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea anterioară, va fi de 3...4 grade.

Vremea de mâine la munte

Cerul va avea înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, când local şi temporar va ninge slab. Vântul va avea intensificări pe creste, în special în Carpaţii de Curbură, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Valorile termice vor fi în scădere faţă de cele din intervalul anterior.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă şi ninsoare în nordul, sud-vestul, sud-estul, nord-estul şi în partea central-nordică a continentului. În rest cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusă. Local, în partea de răsărit vor fi posibile cantităţi însemnate de apă. Vântul va avea intensificări în nordul, centrul, sud-vestul, estul şi sud-estul continentului şi izolat în rest.

Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în extremitatea sud-vestică şi în partea de nord a Europei, iar în partea central-estică va scădea, dar în rest nu se vor modifica semnificativ. Dimineaţa, în zonele mai joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 29 noiembrie 2023. Temperaturile scad până la -10 grade Celsius