Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea de mâine 29 septembrie. Temperaturile scad dramatic. Sunt aşteptate ploi sub formă de averse în cea mai mare parte a ţării

Vremea se schimbă radical. Se va răci dramatic şi va ploua sub formă de aversă în cea mai mare parte a ţării. Iată prognoza meteo de mâine 29 septembrie. 

de Redactia Observator

la 28.09.2024 , 15:12

Averse în cea mai mare parte a ţării Vremea de mâine 29 septembrie. Temperaturile scad dramatic. Sunt aşteptate ploi sub formă de averse în cea mai mare parte a ţării - Shutterstock

La noapte, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte cerul va fi noros, vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, pe alocuri cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopţii, când pe arii restrânse va ploua în vestul Olteniei, restul Transilvaniei şi posibil în Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade. În sud-est şi izolat în rest va fi ceaţã.

Vremea de mâine 29 septembrie în ţară 

Vremea va deveni instabilã şi se va rãci semnificativ, exceptând sud-estul extrem, unde valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã. Cerul va fi mai mult noros. Aversele se vor extinde în cea mai mare parte a ţãrii, vor avea şi caracter torenţial, iar local, în sud, vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor fi de 25...50 l/mp, mai mari, de 50...70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp, ziua în nordul şi estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei şi sudul Transilvaniei, iar noaptea în Moldova, Dobrogea, jumãtatea de est a Munteniei şi estul Transilvaniei. Izolat vor fi vijelii şi grindinã. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze de 45...65 km/h, iar în est şi sud-est, temporar în general de 70...85 km/h. Seara şi noaptea, la munte, la altitudini în general de peste 1700 m şi cu precãdere în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, mai ridicate în Dobrogea şi în Muntenia, pe alocuri, spre 28...29 de grade, iar cele minime între 4 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va avea valori scãzute în sud şi în est, iar în restul ţãrii va creşte semnificativ.

Articolul continuă după reclamă

Vremea de mâine 29 septembrie în Bucureşti şi în Cluj

Pe acelaşi subiect

La noapte, cerul va fi variabil în prima parte a nopţii, apoi va fi nebulozitate joasã stratiformã şi posibil ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 14...16 grade.

Vremea se va rãci semnificativ şi va deveni instabilã. Cerul va fi noros, iar în a doua parte a zilei şi noaptea vor fi averse torenţiale şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 40...60 l/mp şi posibil de peste 70 l/mp. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafalã de 40...50 km/h. Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 10...11 grade. Presiunea atmosferică va avea valori scãzute.

În Cluj, vremea se schimbă radical, temperaturile scad. Minime de 14 grade. 

Vremea de mâine 29 septembrie la munte

Vremea va deveni instabilã şi se va rãci semnificativ. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua, astfel încât în intervale scurte de timp şi prin acumulare vor fi cantitãţi de apã de 25...50 l/mp, local de 50...70 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, aversele vor fi mai abundente şi cu caracter torenţial şi se vor aduna cantitãţi de apã de peste 80 l/mp. Ploile vor fi însoţite, pe alocuri, de descãrcãri electrice în masivele sudice. Vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 45...65 km/h, iar îndeosebi în Carpaţii Orientali, temporar, în general de 70...85 km/h. Seara şi noaptea, la altitudini în general de peste 1700 m şi cu precãdere în Carpaţii Orientali, vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 29 septembrie. Temperaturile scad dramatic. Sunt aşteptate ploi sub formă de averse în cea mai mare parte a ţării