Antena Meniu Search
x

Vremea extremă continuă să facă ravagii în mai multe zone din ţară

Ploile scurte, dar foarte violente, au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. În Neamţ, a fost cod roşu pentru a doua seară consecutiv, iar sute de gospodării au fost inundate.

de Redactia Observator

la 21.06.2019, 16:52

Vezi și

Ploile scurte, dar foarte violente, au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. În Neamţ, a fost cod roşu pentru a doua seară consecutiv, iar sute de gospodării au fost inundate. În Buzău, un bărbat a fost luat de ape cu tot cu maşina pe care o conducea. Iar în Videle, vântul puternic a smuls acoperişul blocului unde au locuit Viorica Dăncilă şi ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

A fost încă o noapte de coşmar pentru oamenii din Piatra Neamţ. Codul roşu de precipitaţii a adus averse torenţiale la nici 24 de ore de când plouase şi cu 100 de litri pe metrul pătrat. 

Aproximativ 100 de gospodării din cartierul Văleni au fost afectate. Oamenii nu mai au unde să se adăpostească.

În comuna Tisau din Buzău a plouat atât de tare încât pâraiele s-au umflat şi au rupt podeţele. Un bărbat a fost cât pe ce să fie înghiţit de ape cu tot cu maşina sa.

Şi în oraşul Buzău a plouat puternic, iar canalizările nu au mai făcut faţă. Furtuna nu a ocolit nici Capitala, unde s-au rupt norii - dar doar în jumătate de oraş. Temperaturile au scăzut brusc.

Dacă în anumite sectoare nu era pic de ploaie, la câţiva kilometri distanţă turna cu găleata. Vremea  i-a luat prin surprindere chiar şi pe meteorologi care au emis un cod galben de ploi şi vijelii în Bucureşti după ce furtuna s-a dezlănţuit. Circulaţia feroviară a fost afectată şi ea lângă Capitală.

Potrivit reprezentanţilor CFR, trenurile au fost oprite din cauza fluctuaţiilor de curent din liniile de înaltă tensiune.

Ploile torenţiale nu au ocolit nici judeţele Constanţa, la Hârşova, Bihor, la Vadu Crişului şi Braşov, acolo unde Drumul Naţional 1, la ieşire din Codlea, a fost inundat.

În schimb în Oraşul Videle din Teleorman, acoperişul blocului unde au locuit premierul, Viorica Dăncilă şi Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost smuls de vânt.

Potrivit meteorologilor, ne putem aştepta şi în zilele următoare la manifestări meteorologice extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea extremă continuă să facă ravagii în mai multe zone din ţară