Antena Meniu Search
x

Video Vremea la extreme a adus haos în Europa. Oameni morți în Franța, Austria și Italia, zeci de mii de case sunt în beznă

Zi neagră în Europa, după ce un val de furtuni şi tornade au răvăşit bătrânul continent. Mai mulţi oameni au murit în Franţa, Austria şi Italia, loviţi de crengi sau obiecte. În mare pericol au fost şi turiştii aflaţi în campinguri unde au aparut fenomene extreme. Spania şi Portugalia, în schimb, se luptă cu incendiile de vegetaţie. Focul ameninţă să intre şi în oraşul italian Palermo.  

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 21:51

Vezi și

În Austria, rafale de vânt de peste 100 de km/h au răsturnat maşini pe şosele, au dărâmat stâlpi electrici şi au smuls din rădăcini copaci uriaşi. Un arbore s-a prăbuşit peste două fetiţe de 4 şi 8 ani care se aflau la marginea unui lac. 

Şase pompieri au intervenit să le scoată pe fete de sub copac, însă din păcate nu le au mai putut salva. Alţi trei oameni şi-au găsit sfârşitul loviţi de crengi sau de obiecte purtate de vânt într-un oraş aflat la 100 de km de Viena. 

Peste 65.000 case au rămas în beznă, iar circulaţia mai multor trenuri la graniţa cu Slovenia şi Italia a fost suspendată. 

Furtuna a lovit Corsica cu forţa unui uragan, iar pericolul nu a trecut

Pe acelaşi subiect

De altfel, Ministrul Afacerilor Externe din România a emis o avertizare pentru românii care călătoresc pe insulă, pentru că până mâine sunt anunţate ploi abundente şi grindină. 

Gérald Darmanin, ministru de interne: Este vorba de rafale de vânt absolut excepţionale care se pot forma de la minut la minut. Institutul de Meteorologie a avertizat că vor fi rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că vor fi furtuni violente, dar nu în mod extraordinar de violente şi după cum ştiţi s-a trecut de 220 de km/h.

Furtuna a făcut victime şi în Franţa. Cel puţin cinci oameni, şi-au pierdut viaţa, iar alţi 20 au fost răniţi în campinguri răvăşite de vijelii.

Autorităţile locale au decis evacuarea inclusiv a şcolilor şi a unor instituţii. 

Vijeliile au făcut prăpăd şi în Italia, în staţiuni din Liguria şi Toscana

Şi în Italia doi oameni au fost ucişi de copaci puşi la pământ şi patru turişti aflaţi într un camping au fost răniţi. În Marina di Carrara mai multe clădiri au rămas fără acoperişuri şi zeci de maşini au fost avariate.

Serena Arrighi, primarul din Carrara: Am avut parte de un eveniment meteo excepţional, cu rafale de la 138 km/h până la 150 km/h. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În regiunea Emilia Romagna ploile torenţiale şi inundaţiile au lăsat pagube uriaşe în urma lor. În timp ce nordul Italiei este sub ape, sudul luptă cu incendiile. În Sicilia, focul ameninţă periferiile oraşului Palermo. De parcă nu era de ajuns, temperaturile au atins astăzi 43 de grade Celsius. Autorităţilor le cer oamenilor să nu iasă din case din cauza norilor toxici. 

În Portugalia, focul mistuie de două săptămâni Parcul Naţional Serra da Estrela. În Spania, pompierii sunt tot mai aproape să învingă incendiile din Valencia ajutaţi de ploi şi de o schimbare a direcţiei vântului. În Barcelona şi Insulele Baleare în schimb a plouat cu gheaţă. 8 oameni au fost răniţi de trăsnete. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea la extreme a adus haos în Europa. Oameni morți în Franța, Austria și Italia, zeci de mii de case sunt în beznă