Antena Meniu Search
x

O furtună puternică loveşte România, Cod Portocaliu şi Cod Galben emis de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă generală pentru România, atât Cod Portocaliu, cât şi Cod Galben. Atenţionarea meteo Cod Galben a intrat în vigoare la ora 11 şi se va manifesta prin ploi puternice, vijelii, grindină şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor ţării.

Cum va fi vremea astăzi şi în zilele următoare
Starea vremii în Romania. Cod Galben, Cod portocaliu şi fenomene meteo extreme - Administratia Nationala de Meteorologie-Prognoza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă generală pentru România, atât Cod Portocaliu, cât şi Cod Galben.

UPDATE ora 15:30 -  Şi judeţul Maramureş a intrat sub incidenţa codului portocaliu, unde averse torenţiale care vor cumula 35 ... 50 l/mp.

UPDATE ora 14:30 - Încă 2 judeţe au intrat sub incidenţa Codului Portocaliu, Constanţa şi Tulcea.

UPDATE ora 13:00: Trei judeţe au intrat deja în Cod Portocaliu. Este vorba despre Hunedoara, Arad şi Bihor.

Atenţionarea meteo Cod Galben a intrat în vigoare la ora 11 şi se va manifesta prin ploi puternice, vijelii, grindină şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor ţării. 23 de judeţe şi în Capitala întră sub incidenţa acestei avertizări. Alerta de Cod Galben va rămâne în vigoare până marţi, 10 iulie, ora 21.

COD GALBEN de ploi şi vijelii

Potrivit ANM, o instabilitate atmosferică accentuată se va manifesta, prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU de ploi şi fenomene meteo periculoase

Meteorologii au anunţat Cod Portocaliu în Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei, care intră în vigoare de la ora 16.

În aceste regiuni va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40...50 l/mp şi pe arii restrânse chiar şi 70...80 l/mp.

Interval de validitate al Codului Portocaliu va rămâne în vigoare până marţi, 10 iulie. 

Specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat comandamentul de inundaţii, anunţând că sunt pregătiţi să intervină pentru a ajuta oamenii 21.000 de jandarmi şi poliţişti, echipaţi cu peste 7.400 de utilaje.

Ministrul a criticat autorităţile locale pentru că evaluările în caz de inundaţii de săptămâna trecută au fost finalizate doar în şase din 19 judeţe şi a făcut un apel către prefecţi să trateze cu prioritate aceste evaluări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » O furtună puternică loveşte România, Cod Portocaliu şi Cod Galben emis de ANM