Antena Meniu Search
x

Vremea în minivacanţa de 1 decembrie 2018. Prognoza meteo anunţă 3 zile de ger

Vremea în minivacanţa de 1 decembrie este foarte geroasă, cu temperaturi cu mult sub media perioadei. Prognoza meteo estimează arată că atât de Sfântul Andrei, cât şi de Ziua Naţională, temperaturile vor fi sub zero grade în mare parte a ţării.

Zăpadă la Arcul de Triumf din Bucureşti
Zăpadă în zona Arcul de Triumf, simbol al celebrării Zilei Naţionale. Imagine din februarie 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Vremea în minivacanţa de 1 decembrie este foarte geroasă, cu temperaturi cu mult sub media perioadei. Prognoza meteo estimează arată că atât de Sfântul Andrei, cât şi de Ziua Naţională, temperaturile vor fi sub zero grade în mare parte a ţării. Abia duminică valorile termice cresc uşor.

Conform meteorologilor, cele 3 zile din minivacanţa de 1 decembrie sunt afectate de un anticiclon siberian, care a lovit miercuri seară România.

Prognoza meteo pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei

Vremea va fi extrem de rece vineri. În timpul zilei, maximele se încadrează între minus 9 şi 1 grad Celsius. Noaptea însă, valorile termice sunt dramatice: sunt cuprinse între minus 16 şi minus 4 grade, însă în unele depresiuni termometrele scad până la minus 20 de grade. În sudul Moldovei, sudul Banatului şi estul Munteniei frigul e amplificat şi de rafalele de vânt, care vor atinge 45 - 55 de kilometri pe oră. Pe litoral vor fi chiar 60 - 70 de kilometri pe oră. În Bucureşti vor fi minus 3, minus 2 grade ziua şi minus 10 grade noaptea.

Pe acelaşi subiect

Vremea pe 1 decembrie, de Ziua Naţională

Sâmbătă, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil la senin, exceptând extremitatea de nord-est şi cea sudică, unde va fi nebulozitate joasă de tip stratiform, condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură şi izolat, posibil, fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Delta Dunării. Presiunea atmosferica va mai scădea, însă cu puţin.

Vremea pe 2 decembrie

Duminică, valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior, astfel că se vor situa în jurul mediilor multianuale ale datei în vest, nord-vest, centru, la deal şi la munte, însă în restul zonelor vor fi în continuare cu mult mai scăzute faţă de norme. Conform ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi de la -13 grade în estul Transilvaniei şi sudul Olteniei, până la 4...5 grade în Banat şi Crişana. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest şi în extremitatea vestică a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi în Câmpia de Vest. În regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în rest va fi ceaţă, posibil persistentă mai ales în sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea în minivacanţa de 1 decembrie 2018. Prognoza meteo anunţă 3 zile de ger