Antena Meniu Search
x

Video Vremea nebună a cuprins întreaga lume. Climatologii consideră 2023, unul din cei mai grei ani din cauza furiei naturii

Avioane mutate din loc de vânt, inundaţii mortale şi râuri de crocodili. Furtuni de o violenţă extremă îngrozesc lumea. Din Grecia în Bulgaria şi din Australia în Argentina - unde 14 oameni au murit - vremea nebună a îngrozit localnicii şi i-a convins pe climatologi - 2023 va intra în istoria celor mai groaznici ani.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 20:51

Vezi și

Un avion greu de peste 40 de mii de kilograme a fost împins de vânt, ca o jucărie, pe pista aeroportului din Buenos Aires. Rafalele depăşeau 140 de kilometri pe oră, în acel moment. Aeronava a zdrobit o scară şi a provocat pagube mari sălii de aşteptare.

Vremea nebună a cuprins întreaga lume

Australia a îndurat şi ea furia naturii. Ploi abundente au provocat viituri devastatoare. Peste 300 de oameni au fost salvați în ultima clipă din puhoaie și 14.000 de case au rămas fără electricitate după ce ciclonul Jasper a măturat nordul țării.

Şuvoaiele au răvăşit şi o fermă de crocodili şi au eliberat ferocele reptile. Îngroziţi, localnicii au sunat după ajutor, iar autoritățile au capturat crocodili de aproape trei metri lungime.

Pe acelaşi subiect

Kevin Antoney, localnic: N-aș putea să vă spun dacă a mai fost atât de rău. Totuşi nu cred.

Lângă noi, în Bulgaria, ninsorile au adus valuri de necazuri. Zăpada a rupt cablurile de electricitate şi zeci de localităţi au rămas fără electricitate, iar sezonul de ski din staţiunea Bansko, frecventată de mulţi români, a început cu o tragedie. Îngreunat de zăpadă, un copac s-a rupt şi a zdrobit o maşină în care erau doi oameni.

În acest timp, Grecia este de nerecunoscut. Ninsori neobişnuit de abundente au adus zăpadă de peste un metru în prefectura Ioannina din estul ţării. Cursele de feribot au fost suspendate, iar Samothraki și Thassos au rămas fără legături continentale din cauza furtunilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea nebună a cuprins întreaga lume. Climatologii consideră 2023, unul din cei mai grei ani din cauza furiei naturii