Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face prăpăd la munte. Vânt cu putere de uragan şi misiuni de salvare contracronometru

Deşi în mare parte din ţară e vreme de primăvară, în unele locuri e iarnă grea. Vântul a bătut cu putere de uragan, peste 160 de kilometri pe oră şi a îngreunat misiunea de salvare a unei fetiţe de 5 ani. Mai multe drumuri au fost blocate de nămeţi sau chiar de avalanşe.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 19:26

Vezi și

Viscolul năpraznic a pus în pericol salvarea unei fetiţe de cinci ani, aflată în vacanţă la Muntele Mic. Salvamontiştii au înfruntat natura dezlănţuită, prin nămeţi de doi metri, pentru a ajunge la micuţa intoxicată cu vapori de clor.  

Sebastian Lungu, salvamontist: Am parcurs cu snowmobilul segmentul de drum critic pentru că era inaccesibil.

Copila se simţea rău de câteva ore, după ce a făcut baie în piscina hotelului. Nu se ştie cum s-a intoxicat, reprezentanţii hotelului spun că au toate avizele la zi. 

Loredana Liuba, director medical spital Caransebeş: La un moment dat pe drum s-au intâlnit cu ambulanţa, a fost preluată de ambulană, a ajuns la noi în urgenţă. In momentul de faţă este cu stare generală bună.

Pe acelaşi subiect

Multe zone din ţară au fost afectate de vremea rea

Şi drumul pe Transalpina e în plină iarnă o aventură extremă. Rafalele de peste 140 de kilometri la oră au făcut ca  temperatura resimţită să fie de minus 20 de grade. Un bărbat s-a încăpăţănat totuşi să ţină piept vântului violent, deşi putea oricând să fie luat pe sus. 

Vremea a dat bătăi de cap drumarilor din judeţul Bihor, după ce o avalanşă a blocat drumul naţional pe ambele sensuri. La Rânca, cel mai eficient mijloc de transport rămâne...snowmobilul. Tabloul autentic de iarnă a fost completat de o vulpe care a venit la cabană să ceară de mâncare.Turiştii au filmat o şi au impărtăşit imaginile cu noi pe Fii Observator.

La Galaţi, vântul puternic adus de codul galben a smuls o bucată din izolaţia unui bloc. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Bucăţile de izolaţie au fost smulse de la etajul opt şi au fost purtate de vânt peste 50 de metri până aici, in parcarea plina de maşini. 

Oamenii au avut un şoc când au văzut bucata de tencuială pe jos, lângă bloc. Ar fi putut să cadă peste oricine. În multe locuri din ţară,  vântul va sufla cu putere cel puţin încă două zile. În sudul ţării însă e vreme de primăvară, temperaturile vor depăşi 15 grade în următoarele zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea rea face prăpăd la munte. Vânt cu putere de uragan şi misiuni de salvare contracronometru