Antena Meniu Search
x

Video Vremea se schimbă din nou radical. După furtuni violente, temperaturile se vor apropia de 30 de grade în cea mai mare parte a ţării

Inundaţiile au făcut prăpăd în vestul ţării, după furtuni violente. În Bihor, şuvoaiele au inundat străzile din mai multe localităţi. Oamenii s-au trezit şi cu apă de un metru în curţi. Pericolul se menţine în continuarea în zonă unde este în vigoare un cod galben de ploi torenţiale. Vremea se schimbă însă radical în weekend. În cea mai mare parte din ţară temperaturile se vor apropia de 30 de grade. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.05.2024 , 23:51

O rupere de nori a umflat un afluent al Crişului Repede, iar şuvoaiele au ieşit din matcă şi au inundat străzile şi curţile oamenilor din două localităţi bihorene. 

Viitura a fost atât de mare încât a trecut peste poduri şi a ajuns până aproape de geamurile maşinilor. Oamenii s-au descurcat cum au putut până au ajuns pompierii, care au scos apa din 10 subsoluri şi mai multe curţi. 

Vremea se schimbă din nou radical

Vezi și

Localnici: A fost până la nivelul acesta. Aşa! Toată noaptea am scos apă. 

Pe acelaşi subiect

- Nămol aşa, de câteva degete. În grădină nu mai vorbim. Compromisă 80%. 

- Şi acum se vede. Deasupra fundaţiei este o linie, până acolo a fost apa acum 4 ani, acum a ajusn cu pana la 10 centimbri mai jos. De jos pana acolo a fost un metru.  

- Văile au fost una cu alta. Aici a fost până în genunchi. Într-o oră a venit apa de zici că nu mai rămâneam aici. 

Zeci de fântâni au fost umplute cu mâl. 

Localnici: Apă de băut. O scoatem afară toată, izvorul porneşte înapoi. 

- Apa din fântâni e compromisă? Eu acum am aruncat clor în ea, că era toată infiltrată cu nămol cum vine apa în viitură.

Ploaia puternică a inundat străzile şi într-o localitate din Caraş Severin. În vestul ţării plouă de trei zile iar 7 judeţe sunt până la ora 21 sub avertizare cod galben de ploi. Riscul de inundaţii se va menţine ridicat cel puţin până mâine. 

Weekend de vară în aproape toată ţara 

Weekendul se anunţă unul călduros în aproape toată ţara, cu temperaturi care se vor apropia de 30 de grade Celsius. De altfel, la mare, soarele a ieşit încă de azi printre nori, iar curajoşii s-au aruncat în valuri. 

Andreea Filip, reporter Observator: Turiştii care vin în această perioadă pe litoral au parte de o vreme bună, cu soare şi o briză intensă, dar care nu deranjează deloc. În acest sfârşit de săptămână, meteorologii ne promit temepraturi de 20-22 grade Celsius, soare şi o briză plăcută. 

Turiştii au venit deja pe litoral. 

Turişti: Din Braşov. Pentru copii am venit. Pentru aerosoli, vreme faină, am scăpat puţin de aglomeraţie. 

- Venim în fiecare an în luna mai că este mult mai liber şi copiii se pot juca. E vremea bună, aerosoli e vreme plăcută şi copiii mereu se joacă şi le place foarte mult. 

Ştefan Necula - manager agenție de turism: Preţurile pornesc de la 69 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, la două stele. Un sejur de weekend în această perioadă cred că ar fi o oportunitate pentru cei care îşi doresc să îşi petreacă începutul de vară pe litoral.

Acesta este ultimul weekend la mare înainte de a începe programul litoralul pentru toţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Vremea se schimbă din nou radical. După furtuni violente, temperaturile se vor apropia de 30 de grade în cea mai mare parte a ţării