Antena Meniu Search
x

Video Vremea se schimbă radical în 27 de județe, în următoarele ore. Ninsori, lapoviță și rafale de peste 100 km/oră, anunțate la munte

Până diseară, la ora 21.00, este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic. Sunt vizate 27 de județe din Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, Banat și Crișana. Potrivit meteorologilor, în zona înaltă de munte, rafelele pot depăși chiar și 100 km/oră.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 14:07

Vezi și

Dacă ieri, la această oră, se înregistrau 27 de grade Celsius, valoarea resimțită fiind de 32 de grade Celsius, astăzi, se înregistrează în jur de 10 grade Celsius, la stația Filaret.

Temperatura resimțită, însă, este și mai scăzută. 

Iar valorile au scăzut în toată țara.

Cod galben de vânt puternic în 27 de județe

Pe acelaşi subiect

În această dimineață, a intrat în vigoare o atenționare cod galben de vânt foarte intens, valabilă până diseară, la ora 21.00.

Pe parcursul zilei de miercuri, vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55...70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona înaltă 90...100 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Județele vizate sunt Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călărași, Constanța, dar și localități din Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova.

Iar temperaturile sunt în totată antiteză cu cele de ieri, maximele fiind cuprinse între 15 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar ploile vor fi mai puține. 

Lapoviță și ninsori la munte. În București vor fi cel mult 19 grade Celsius

La munte, pe arii restrânse vor fi ploi, dar la altitudini înalte, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

În Capitală vor fi cel mult 19 grade Celsius, dar vom mai avea nevoie de umbrele, dar s-ar putea să iasă și soarele. De mâine, însă, vremea se mai încălzește. Vor fi 24 de grade Celsius, iar vineri se vor înregistra 28 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea se schimbă radical în 27 de județe, în următoarele ore. Ninsori, lapoviță și rafale de peste 100 km/oră, anunțate la munte