Antena Meniu Search
x

Video Zăpada şi inundaţiile au afectat puternic Europa şi America. 300 de zboruri au fost anulate la Chicago

Iarnă capricioasă în Occident. Zăpada şi inundaţiile au afectat puternic Regatul Unit. În Scoţia, stratul de nea ajunge şi la doi metri, iar în Anglia zone întregi sunt acoperite de ape.

de Redactia Observator

la 06.02.2021, 11:41

Vezi și
  • Apele au acoperit şi mai multe regiuni din estul şi sudul Franţei.
  • Meteorologii vorbesc de inundaţii istorice, nemaivăzute în Hexagon de 40 de ani.

Peste Ocean, 300 de zboruri au fost anulate numai în Chicago din cauza unui val de aer arctic care a adus cu el ninsori şi temperaturi de îngheţ. Bestia din Marea Baltică, cum au numit britanicii furtuna care s-a abătut asupra lor, a îngropat deja Scoţia sub un strat gros de nea.

În nordul ţării, 40 de oameni care au rămas înzăpeziţi pe o autostradă au fost salvaţi din nămeţi după câteva ore.

Furtuna de zăpadă ameninţă acum şi Anglia, unde mai multe regiuni sunt sub ape după ploile torenţiale din ultimele zile. Tamisa şi-a ieşit din matcă şi multe case şi vile, unele vechi şi de patru secole sunt ameninţate de ape.

Printre ele şi una dintre proprietăţile cuplului George şi Amal Clooney. Apele au izolat conacul de 12 milioane de lire sterline de mai multe zile şi încă nu bat în retragere.

Apele au acoperit şi mai multe regiuni din estul şi sudul Franţei. Meteorologii vorbesc de inundaţii istorice, nemaivăzute în Hexagon de 40 de ani.

În localitatea Annecy, lacul s-a revărsat peste zonele rezidenţiale şi a inundat mai multe proprietăţi. Râurile şi-au ieşit din matcă şi în sudul ţării. Localnicii care nu au vrut să respecte ordinul de evacuare au privit neputincioşi cum apele le ajung la primul etaj al caselor.

Localnic: Stau aici de 30 de ani şi este prima dată când văd apa la un astfel de nivel.

Iarna grea le dă bătăi de cap şi americanilor

Valul de aer arctic a adus cu el temperaturi scăzute şi ninsori abundente. 300 de zboruri au fost anulate la Chicago din cauza vizibilităţii reduse.

În Iowa, pe o autostradă, mai mulţi oameni au fost răniţi într-un carambol în care au fost implicare peste 40 de autovehicule, iar În Pennsylvania, furtuna de zăpadă s-a lăsat cu o dublă crimă, urmată de sinucidere. Un bărbat şi-a împuşcat vecinii după ce i-au reproşat că aruncă zăpada în faţa casei lor. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere de pe stradă. Când a realizat că şi-a ucis vecinii, bărbatul s-a sinucis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Zăpada şi inundaţiile au afectat puternic Europa şi America. 300 de zboruri au fost anulate la Chicago