Antena Meniu Search
x

Video Zeci de drumuri blocate şi maşini rămase prizoniere în nămeţi din cauza viscolului. O femeie a murit, după ce medicii au ajuns cu greutate la ea

Iarna continuă să îngheţe traficul în mai multe zone din ţară. Ca să evite situaţiile din trecut, în care şoferii au rămas prizonierii nămeţilor, autorităţile au închis şoselele unde a nins şi a fost viscol. N-au scăpat însă de probleme: au fost zeci de maşini, autocare şi chiar maşini de deszăpezire rămase prizoniere ore bune în troiene sau pe drumurile pline de gheaţă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 06.02.2023, 12:08

Vezi și

Drumul Naţional 6, între Filiaşi şi Craiova, a fost unul de coşmar seara trecută pentru zeci de şoferi. În dreptul localităţii Brădeşti, o autoutilitară a rămas blocată pe prima bandă din cauza anvelopelor foarte uzate, iar pe drumul în pantă au rămas blocate, în coloană, mai multe autotrenuri. 

În ambuteiaj au fost prinse şi utilajele de deszăpezire, iar şoseaua s-a transformat în patinoar în lipsa materialului antiderapant. 

Drumarii au făcut noapte albă

În cele din urmă, drumarii au intervenit pe contrasens pentru a se putea relua circulaţia pe banda 2. Traficul a fost reluat după mai bine de două ore. La ieşire din oraşul Salcea, judeţul Suceava, un autocar s-a răsturnat în şanţ, după ce a derapat pe şosea. Şoferul ar fi circulat cu viteză. Din fericire, toţi călătorii au scăpat teferi. 

Pe acelaşi subiect

Drumul Naţional 29C a fost unul impracticabil noaptea trecută, pe segmentul dintre localităţile Mihăileni şi Siret. Zăpada troienită pe şosea, dar şi viscolul puternic i-a împiedicat pe drumari să-şi facă treaba.

Acelaşi peisaj şi pe drumul spre staţiunea Rânca. Drumarii au făcut noapte albă pentru a însoţi autoturismele care o tranzitat zona. Minus 15 grade Celsius au fost înregistrate în zonă, azi-noapte.  

Din cauza cantităţilor mari de zăpadă căzute în ultimele 48 de ore, drumul judeţean 106, între localitatea Răşinari şi staţiunea Păltiniş, a fost complet închis. La marginea staţiunii, în 2 cabane, 30 de turişti rămaşi blocaţi şi fără provizii au sunat disperaţi la 112 pentru a fi evacuaţi. Intervenţia a fost grea din cauza stratului de zăpadă care depăşea 120 de centimeri. 

În partea asta duce cărarea pe care am făcut-o către o altă cabană, unde sunt încă zece persoane care aşeaptă acelaşi lucru (n.r. evacuarea). Am fost la ei şi ne-au dat câţiva cartofi să le dăm copiilor să mănânce. Şi ei aşteaptă. Nu mai au pâine, nu mai au nimic. 

După mai bine de 12 ore, cei 19 adulţi şi 11 copii au fost evacuaţi cu ajutorul unei şenilate şi transporţi la o unitate de cazare din municipiu Sibiu. 

Tot din cauza zăpezii şi a zonei greu accesibile, o tânără mămică a murit la trei zile după ce a născut. Femeii i s-a făcut rău şi a solicitat sprijin la 112. Medicii au găsit-o pe femeie în stare de inconştienţă, dar cu semne vitale. Atât ea, cât şi bebeluşul au fost coborâţi cu ajutorul unei şenilate până la ambulanţă.

Din păcate, pe traseu starea mamei s-a agravat. Femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda eforturilor medicilor a decedat. Zăpada a blocat de ieri mai multe drumuri naţionale, iar rafalele de vânt au făcut munca maşinilor de deszăpezire aproape inutilă. Pe şoseaua care leagă judeţele Buzău şi Vrancea un utilaj a rămas înţepenit în nămeţi.

În mai multe zone din judeţ au fost organizate filtre, iar şoferii au fost întorşi din drum. Pe şoseaua dintre Buzău şi Brăila, şoferii au aşteptat cu orele pe marginea drumului pentru a putea trece.

Zăpada de un metru şi ceva acolo. Nu se circulă, da? Rămâneţi aici până o să se deszăpezească şi până acolo.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Accesul pe drumul naţional 22 este oprit în totalitate, singurele care mai trec sunt utilajele de deszăpezire. 

Pe seară, traficul pe Drumul Naţional 2B între Buzău şi Vizireni s-a reluat, cu excepţia autovehiculelor cu masă totală mai mare de 7,5 tone,

Până în această seară, la ora 20:00, 28 de judeţe se află sub cod galben de viscol şi vânt puternic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Zeci de drumuri blocate şi maşini rămase prizoniere în nămeţi din cauza viscolului. O femeie a murit, după ce medicii au ajuns cu greutate la ea