Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 5 septembrie 2023

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 15:16

Vezi și

1. Nicăieri nu-i ca acasă - de ce se mută bărbaţii români cu 5 ani mai târziu de la părinţi decât femeile

Potrivit studiilor, tinerii români nu se mai grăbesc să plece de la mama de acasă. Mai ales bărbaţii. Speriaţi de repsonsabilităţi sau cheltuieli, cei mai mulţi fac marele pas către independenţă în jurul vârstei de 30 de ani.

2. Pun mare preţ pe zonă - cum variază preţurile din pieţele capitalei în funcţie de cartier

Spune-mi unde locuieşti ca să-ţi spun cât te costă mâncarea! Pentru că da, preţurile diferă foarte mult în funcţie de zonă. Una e să cumperi roşii de la Obor, alta...  din Aviaţiei. 

EXPERIMENT OBSERVATOR: Am cumpărat un pepene verde, un kilogram de ardei gras, unul de castraveţi, un kilogram de struguri şi unul de roşii. Pe toate aceste produse în piaţa Obor am dat 48 de lei. 

Aceeaşi plasă de legume ne costă cu câteva zeci de lei în plus în pieţeţe Domenii şi Aviaţiei. Diferenţele de preţuri sunt incredibile. Dacă un locuitor din sectorul doi plăteşte 5 lei pe un kilogram de roşii, unul care locuieşte în nordul Capitalei dă de patru ori mai mult. Preţurile diferă în funcţie de zonă şi în alte oraşe mari din ţară. La Timişoara, găsim roşii şi cu 7 lei, şi cu 15. 

3. Se poartă deja purtate - moda hainelor second hand, trending în România

Magazinele second hand au devenit adevărate centre comerciale pentru pasionaţii de cumpărături. Tot mai mulţi tineri investesc în piese deja purtate, care să îi scoată din anonimat. Inclusiv proprietarii de magazine pun accent acum pe decoruri cât mai spectaculoase, care să îi atragă pe clienţi şi chiar să îi introducă în atmosfera retro din alte timpuri. 

Răbdarea este cheia atunci când ajungem într-un astfel de magazin. Dacă analizăm atent rafturile cu produse, putem găsi piese de brand într-o stare bună care pot costa şi de peste 10 ori mai puţin. 

4. Pe drumul salvării - cum să fii în siguranţă în ţara cu cele mai multe accidente rutiere

Cu avionul sau cu maşina? Cu ce e mai bine să mergi în vacanţă? Ne-am gândit serios la asta la întoacerea din Grecia, vara asta. 12 ore la volan au fost o provocare. Foarte obositor drumul. Şi cu siguranţă sunt foarte multe familii în aceeaşi situaţie în perioada aceasta.

De aceea vă spunem: nu uitaţi să vă odihniţi înainte să plecaţi la drum. Şi luaţi pauze dese pe traseu. Oboseala la volan este principala cauză a accidentelor rutiere în sezonul de vacanţă. Dar nu e suficient, spun specialiştii. Nu uitaţi să aveţi grijă şi ce alimente consumaţi înainte: trebuie să fie unele bogate în grăsimi.

5. Mica deltă, mare atracţie - locaţie de vis pentru românii dornici de explorare

Un nou obiectiv turistic prinde contur lângă orașul lui Brâncuși. O mică deltă, ce a devenit casă pentru sute de păsări care îşi fac cuibul, de obicei, pe Dunăre. Egrete, pescăruși, cormorani sau chiar pelicani sunt doar câteva dintre speciile care au fost fotografiate pe Jiu, la doi pași de centrul orașului.

Ca Delta Văcăreşti, Mica Deltă a devenit deja un punct de atracţie al oraşului. Frumuseţea naturii care prinde viaţă printre betoane îi atrage ca un magnet pe turiştii care cer deja ajutorul localnicilor pentru a putea admira şi fotografia plantele şi animalele de aici.

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 5 septembrie 2023