Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 7 septembrie 2023. Cât îi costă pe părinţi prima zi de şcoală a copiilor

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 17:03

Vezi și

1. Cheltuielile sunt în floare - cât îi costă pe părinţi prima zi de şcoală a copiilor

Se apropie prima zi de şcoală. Ce asociază unele persoane cu acest moment? Imaginea cu sute de copii care abia cară acele buchete uriaşe de flori pentru doamna învăţătoare. Anul acesta, peisajul ar putea fi diferit. Pentru că până şi "buchetul pentru doamna" trebuie să fie în tendinţe. De exemplu, copiii trebuie să ofere aranjamente în miniatură. Practic, să fie pe măsura lor. 

2. Au ştiinţa vieţii - domeniul care atrage cei mai mulţi studenţi la admiterea de toamnă

A doua n-a fost cu noroc pentru studenţii care nu s-au înscris la facultate în sesiunea de vară. Au acum de ales între să rămână un an pe tuşă sau să înveţe un domeniu la care nu s-au gândit până acum. 

Unele facultăţi au anunţat că nu mai organizează a doua sesiune de înscrieri, cea din toamnă. La Drept, Medicină şi IT, toate locurile au fost ocupate din vară. Rămân însă în joc specializări cu viitor. Cum ar fi... agricultura. Avantaje?! Te poţi angaja imediat după absolvire, iar salariul nu e deloc de neglijat: aproape 2.000 de euro.

3. Verde la fotovoltaice - câţi bani primesc românii care vor să producă energie

Undă verde la Casa Verde. Lista instalatorilor pentru panouri fotovoltaice a fost publicată, iar cei înscrişi pot deja să-şi aleagă unul dintre cei peste 500 de angajaţi pentru a se apuca de treabă. Sunt aproape 90 de mii de oameni care aşteaptă să-şi producă singuri energia. 

4. Sport, doar cu spor - bugetul minim pentru a practica un sport în România

Vrem copii sănătoşi, aşa că sportul TREBUIE să facă parte din viaţa lor. Pentru cei care nu se mulţumesc să alerge în faţa blocului, banii fac însă diferenţa. Puţine cluburi mai oferă cursuri gratuite copiilor talentaţi. 

Iar statul mai mult promite decât ajută: cei 150 de lei anunţaţi de autorităţi ar putea fi acordaţi abia de anul viitor. În timp ce o lună de antrenamente scoate din buzunarul părinţilor şi de două-trei ori mai mult

5. Soluţia anti-insecte - plantele care ne protejează de înţepături

Trebuie să recunoaştem că insectele ne dau mari bătai de cap, pe final de vară. Insecticidele sunt o soluţie, dar pentru cei care vor să rămână prieteni cu mediul există alternative mult mai ecologice: plantele repelente sau chiar cele carnivore. 

Primele alungă insectele cu mirosul lor, iar cele din urmă fac contrariul: le atrag, pentru ca mai apoi să se hrăneasca cu ele. Totuşi, dacă doriţi să vă bucuraţi de prezenţa lor, trebuie să ştiţi că sunt destul de pretenţioase şi necesită multă atenţie.

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 7 septembrie 2023. Cât îi costă pe părinţi prima zi de şcoală a copiilor