Antena Meniu Search
x

Foto Un youtuber candidează independent pentru Parlamentul European. Nu are agendă politică, dar a obţinut 19% dintre voturi în Cipru

Un youtuber în vârstă de 24 de ani din Cipru, fără partid și agendă, ar putea obține un loc în Parlamentul European. Pe rețelele de socializare, postează de regulă videoclipuri cu fapte bizare, la limita posibilului.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 12:11

- Instagram / fidias0

Fidias Panayiotou, alias Fidias, postează videoclipuri în care realizează „provocări”: fapte bizare, la limita posibilului, cum ar fi „să locuiască gratuit într-un aeroport timp de 10 zile”, „să-l îmbrățișeze pe Elon Musk” sau „să supraviețuiască 5 zile fără să doarmă”. Ar putea obține un loc în Parlamentul European, deși după propriile sale declarații, nu a fost niciodată interesat de politică sau, mai degrabă, nu a fost interesat până la candidatura sa la alegerile europene.

Conform primelor rezultate afişate pe https://results.elections.europa.eu/, Fidias a obţinut peste 19% din voturile cetăţenilor. Pentru țara sa, sunt șase locuri disponibile în Europa, iar unul dintre ele ar putea fi al său.

Are mai mulţi urmăritori pe reţelele sociale decât locuitori din ţara natală

Articolul continuă după reclamă

Fidias are 24 de ani, are peste 2,6 milioane de urmăritori pe YouTube (mai mulți decât locuitorii Ciprului) și este, de asemenea, foarte activ pe Instagram și TikTok. Cariera sa pe rețelele de socializare a început în 2019, odată cu publicarea unor videoclipuri în care realizează „provocări”: fapte bizare, la limita posibilului, relatează Il Messaggero.

Pe acelaşi subiect

În ianuarie, când a anunțat că vrea să candideze, a declarat: „Nu am votat niciodată în viața mea: într-o seară mi-am spus că dacă nu votez niciodată și nu-mi pasă, aceiași tocilari vor fi mereu la putere, așa că am spus «ajunge!». În aprilie, la prezentarea oficială a candidaturii sale, a declarat: „Candidez ca independent pentru că nu vreau să mă încadrez în scheme și pentru a arăta că nu am interese de partid”.

De ce candidează tânărul

Fidias a explicat că a candidat nu pentru a câștiga, ci pentru a-i motiva pe tineri să se intereseze de politică.

Conform estimărilor Parlamentului European pe baza datelor naționale din Cipru, partidul de extremă dreapta Frontul Național Popular (Elam), care lipsește din PE după votul din 2019, pare să fi obținut un loc. Este vorba despre două locuri pentru independenți, dintre care unul ar merge la Elam și celălalt la youtuberul independent Fidias.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Un youtuber candidează independent pentru Parlamentul European. Nu are agendă politică, dar a obţinut 19% dintre voturi în Cipru