Antena Meniu Search
x

Video Surse: Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, în locul lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PSD şi PNL renunţă la candidatul unic pentru Bucureşti

Coaliţia a renunţat la ideea de candidat unic la Primăria Capitalei. Surse Observator spun că vor candida Gabriela Firea pentru PSD şi Sebastian Burduja pentru PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. Decizia vine după o şedinţă maraton care a durat mai bine de 14 ore, în care a fost analizată candidatura medicului Cîrstoiu pe care coaliţia a vrut să-l retragă din cursa pentru Primăria Capitalei. Rămâne acum ca social-democraţii şi liberalii să bată în cuie decizia, întrucât mai au doar 7 zile la dispoziţie să lanseze candidaţii. Astăzi sunt aşteptate reacţii oficiale din partea Coaliţiei şi a celor doi candidaţi propuşi. 

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 08:07

Vezi și

O lună. Atât a durat experienţa de candidat la Primăria Capitalei a medicului Cîrstoiu. 

Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Sursele Observator spun că liderii coaliţiei au ajuns la un acord privind retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Asta după ce social democraţii ar fi făcut propunerea de retragere a sprijinului politic. Decizia a fost luată în absenţa medicului Cătălin Cîrstoiu care a transmis pentru Observator că toată ziua s-a aflat la Facultatea de Medicină, acolo unde le-a predat studenţilor. 

Surse: Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, în locul lui Cîrstoiu la Primăria Capitalei

PSD şi PNL au discutat mai bine de 14 ore numele unui nou candidat, care să salveze onoarea alianţei. Au ajuns astfel la două nume, renunţând la ideea de candidat comun. Surse Observator spun că din partea PSD va candida Gabriela Firea, iar din partea PNL va fi aruncat în cursa pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja. Tot în coaliţie s-a decis ca cei doi să nu se atace în campania electorală, ci să meargă pe o campanie cosntructivă pentru Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Andrei Țăranu, analist politic: Domnul Cîrstoiu nu a performat din punct de vedere al notorietăţii şi a capacităţii de a atrage electoratul bucureştean.

Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD - PNL la Primăria Capitalei: Eu am intrat în această cursă în urma discuţiilor cu dl Marcel Ciolacu. Eu simt că va fi o luptă între mine şi Nicuşor Dan.

În doar 30 de zile, visele managerului Spitalului Universitar s-au năruit. Şi partenerii de Coaliţie şi-au schimbat atitudinea şi declaraţiile de la o zi la alta. 

Rareș Bogdan, prim-vicepresedinte PNL: Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Păi știți că e doctor. E doctor de dinți, doctor de genunchi. N-am avut probleme, încă mă țin genunchii. 

Cătălin Cirstoiu a fost prezentat oficial drept candidatul comun al Coaliţiei în 20 martie într-o lansare cu mare fast la care au luat parte toţi liderii PSD şi PNL. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă dădeau asigurări ca medicul va cuceri Bucureştiul în lupta împotriva lui Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. După doar o săptămână au apărut problemele. Dezvăluri din presă prezentau o situaţie de incompatibilitate a medicul care era acuzat că dădea consultaţii la clinica soţiei, deşi era managerul Spitalului Universitar. Săptămâna trecută, premierul Ciolacu i-a cerut să iasă cu explicaţii într-o conferinţă publică. Două zile mai târziu, candidatul Cîrstoiu s-a conformat cererii partidului. Totuşi, surse Observator spun că mărul discordiei au fost rezultatele sondajelor recente. Şeful de la Spitalul Universitar este pe locul trei, cu un scor sub 20%. Deşi, public, coaliţia îl prezenta pe cai mari. 

Coaliţia trebuie să se hotărască asupra candidaţilor pentru Primăria Capitalei până pe 30 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Surse: Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, în locul lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PSD şi PNL renunţă la candidatul unic pentru Bucureşti