Antena Meniu Search
x

Negocieri dure în partide pentru un loc pe listele pentru alegerile parlamentare 2020

Listele pentru parlamentare se fac greu, se duc negocieri dure care scot din joc nume importante din politică. Dar se plătesc polițe, iar cei care au fost la un moment dat de ajutor sunt premiați cu locuri eligibile la parlamentare.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 16:31

Vezi și
  • Este cazul a patru miniștri din guvernele PSD care acum sunt pe lista PNL.
  • Foștii aleși locali care au pierdut alegerile sunt şi ei recompensați cu un mandat de deputat sau senator.

PNL a finalizat lista pentru alegerile parlamentare 2020.  Doar doi miniștri din actualul executiv nu se regăsesc pe ea: ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, preot misionar şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu, diplomat de carieră. Şi au făcut loc însă patru foști miniștri din guvernele PSD. 

După ce și-au trădat foștii parteneri politici și au votat moțiunea de cenzură, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin nu doar că au ajuns vicepreședinți ai partidului, dar au prins și loc pentru un nou mandat. 

Ludovic Orban, premierul României: Tot la Bucuresti pe locul II este domnul Sorin Campeanu. La Arges eu am sustinut candidatura domnului Daniel Constantin.

Toma Petcu, fost ministru în guvernele PSD, a schimbat partidele şi a rămas la putere. Din martie este membru PNL și a fost recompensat cu încă un mandat de parlamentar. Şi Viorel Ilie, fost ministru ALDE, e pe listele liberalilor. 

Klaus Iohannis: Nu au mai existat racolări, cooperări și asta este un fapt, listele s-au făcut cu membri PNL.

Și trădătorii din PSD și-au găsit loc pe listele PNL. Este cazul fînului lui Petre Daea, Mihăiță Găină, care a votat pentru demiterea guvernului Dăncilă. Acum el candidează din partea PNL, la Ialomița.

În schimb, șefa tinerilor liberali, Mara Mareș, a fost pusă pe listele de la București, după ce organizația de Brașov a refuzat-o. 

Ludovic Orban, premierul României: Candidat la București Mara Mareș, președintele organizației de tineret

PSD are altă strategie. A renunţat la nume grele precum Marian Oprişan, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea sau Ecaterina Andronescu. Și Florin Iordache părăsește parlamentul după 20 de ani.  Dar va ocupă fotoliul de președinte al Consiliului Legislativ, funcție pe viaţă. 

După Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, pe lista medicilor care intră în politică , intră şi rectorul UMF Tg Mureș, Leonard Azamfirei. Preşedintele PSD i-a uitat numele viitorului candidat. 

Marcel Ciolacu: Doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Ambrozie Leonard 

O altă supriză a social democraţilor: Simona Maya Toeodoroiu, fost judecatător al CCR, va candida pe listele PSD Prahova. 

Avocata Laura Vicol a primit și ea un loc eligibil de la organizația din Dolj. 

Marcel Ciolacu: Nu are niciun dosar penal, nu este implicată în nicio anchetă penală, sunt sigur că nu este nicio problemă. 

Liderii PSD au premiat perdanţii de la locale cu locuri eligibile în parlament. Printre ei se numără Gabriela Firea, Daniel Florea, Daniel Tudorache sau Gabriel Mutu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Negocieri dure în partide pentru un loc pe listele pentru alegerile parlamentare 2020