Vrei să mănânci cei mai gustoşi şi sănătoşi cartofi? Iată un truc GENIAL!
Cartofii prăjiţi consumaţi în exces sunt periculoşi pentru organismul nostru, însă îi puteţi găti în aşa fel încât să fie şi sănătoşi
De Redactia Observator la 14.02.2015, 20:22- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cartofii prăjiţi consumaţi în exces sunt periculoşi pentru organismul nostru, însă îi puteţi găti în aşa fel încât să fie şi sănătoşi
Vorbim despre cartofii acordeon, o reţetă delicioasă, simplă, dar şi rafinată.
Ingrediente:
4 cartofi mari
4 linguri unt topit (sau ulei de măsline sau grăsime de raţă sau ulei de cocos)
sare şi piper
Opţional: ierburi aromatice tocate mărunt, condimente, baranza rasă, pesmet
Încinge cuptorul la 220C şi aşează grătarul în jumătatea inferioară. Spală cu un burete şi usucă bine cartofii. Poţi să îi cureţi de coajă dacă doreşti sau îi poţi lăsa aşa.
Feliază cartofii fără să apeşi cu lama cuţitului până jos, astfel încât baza să rămână intactă şi să menţină feliile.
Îndepărtează câţiva milimetri feliile una de cealaltă. Ţine cuţitul perpendicular pe cartof, ca să îţi fie mai uşor să faci felii egale ca grosime.
Reţeta gustoasă de cartofi prăjiţi
Aranjează cartofii într-un vas de copt sau tava. Unge bine cartofii cu jumătate din unt (sau grăsimea pe care ai ales să o foloseşti). Condimentează-I cu sare şi piper.
Pune cartofii la copt timp de 30 de minute, timp în care feliile subţiri se vor deschide încet ca un evantai. Scoate-i din cuptor şi unge-i cu restul de unt.
Pune cartofii din nou în cuptor, timp de 30-40 de minute. Dacă vrei să adaugi brânzeturi, ierburi aromatice sau alte ingredinente, acum e momentul. Pune ce îţi doreşti cu 5-10 minute înainte să îi scoţi din cuptor.