Antena LIVE

Curs valutar

Update

Întâlnire tensionată între Vladimir Putin și cancelarul austriac Karl Nehammer, la Moscova: "Nu este o vizită de prietenie"

Întâlnirea dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Karl Nehammer, desfăşurată luni în apropiere de Moscova pentru discutarea conflictului din Ucraina, s-a încheiat, a confirmat luni cancelaria austriacă, potrivit agenţiilor dpa şi APA.

De la 11.04.2022, 21:05
Galerie (2)
Cancelarul Austriei, întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova: Karl Nehammer vrea să-i spună lui Putin adevărul despre războiul din Ucraina Profimedia

Întâlnirea a avut loc la reşedinţa prezidenţială a lui Putin de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova, şi a durat în jur de o oră, conform aceleiaşi surse. "Conversaţia cu preşedintele Putin a fost foarte directă, deschisă şi dură", a afirmat Nehammer într-un comunicat. "Aceasta nu este o vizită de prietenie", a subliniat el imediat după încheierea întâlnirii, potrivit AGERPRES.

"Mesajul meu principal către Putin a fost (...) că acest război trebuie să se termine în cele din urmă, pentru că într-un război nu există de ambele părţi decât pierzători", a arătat cancelarul, explicând că deplasarea în Rusia a fost pentru el 'o datorie'.

Nehammer a mai afirmat că 'a adus în discuţie crimele de război masive de la Bucea şi din alte locuri' şi a subliniat 'că toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere': "I-am spus de asemenea preşedintelui Putin foarte clar că sancţiunile contra Rusiei rămân în vigoare şi vor fi înăsprite şi mai mult atât timp cât în Ucraina mor oameni".

Austria are o poziție clară anti-război, deși nu este membră NATO

Pe acelaşi subiect

Austria, o ţară neutră, care nu este membră a NATO, are însă o poziţie clară anti-război şi va cere Rusiei să permită mai multe coridoare umanitare, un armistiţiu şi deschiderea unor investigaţii totale cu privire la crimele de război comise în Ucraina.  De la începutul războiului, Ucraina a deschis peste 5600 de dosare pentru crime de război. Pe front, pacea pare tot mai departe, iar Kievul face ultimele pregătiri pentru o viitoare bătălie uriaşă în Est, în regiunea Donbas. 

Rusia continuă regruparea, iar Ministerul Apărării oferă recompense pentru distrugerea de obiective strategice militare ucrainene. În plus, a renunţat la o serie de restricţii pentru recrutare. Între timp, războiul dintre Rusia şi Ucraina a ajuns în ziua 47.  Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat acuzații de tortură și lașitate la adresa forțelor ruse, într-o înregistrare video, duminică seara El le-a spus ucrainenilor să se pregătească pentru ca Rusia să efectueze „operațiuni și mai mari în estul ţării”. În această dimineaţă sirenele de raid aerian au răsunat în mai multe oraşe din Ucraina, iar noaptea trecută o explozie puternică a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din Nikolaev.

Şeful diplomaţiei austriece: Vizita cancelarului Nehammer la Moscova are scopul de a i se spune adevărul lui Putin

Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer la Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, are scopul de a i se spune liderului rus adevărul despre războiul din Ucraina, a afirmat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, potrivit Reuters, citat de Agerpres. ''Contează să fii faţă în faţă şi să îi spui care este realitatea: aceea că acest preşedinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral'', a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg.

''Ar trebui să fie în interesul lui (Putin) faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important şi avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieţi'', a adăugat el. Cancelarul austriac se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru o întrevedere cu preşedintele rus, fiind primul lider european care se va întâlni cu Vladimir Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki. El intenţionează să evoce la Kremlin ''crimele de război'' de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi lideri occidentali. Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia rusă din Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomaţi ruşi.

Ria Novosti, agenţia de propagandă a Kremlinului: Întâlnirea este închisă presei la cererea părţii austriece

"Putin și cancelarul austriac vor discuta despre situația din jurul Ucrainei. Dar Kremlinul nu exclude ca liderii să vorbească și despre aprovizionarea cu gaze, „întrucât subiectul este foarte relevant pentru partea austriacă”. Întâlnirea este închisă presei la cererea părţii austriece" a relatat pe Twitter trimisul la Kremlin al agenţiei Ria Novosti. Este considerată o agenție de propagandă a Kremlinului.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

cancelar austria austria kiev volodimir zelenski rusia moscova vladimir putin
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Stațiunea abandonată, de la munte, care încearcă să renască din propria...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Cu câți lei a ajuns să se vândă 1 kg de vinete, în Carrefour. Reacția...
Gandul
Publicat 21.09.2024
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un...
Adevărul
Publicat 21.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se...
CaTine
Publicat 21.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Viața în România a unui străin aflat la 11.000 km distanță de casă. Ce a...
GSP
Publicat 21.09.2024
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea!...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Pământul va avea o mini-Lună timp de câteva săptămâni. Cum e posibil
Useit
Publicat 21.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Britney Spears a dezvăluit că a eliminat oameni din viața ei din cauza...
ZU
Publicat 21.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
Sarea în alimentația bebelușului. Cât de sănătoasă este și de la ce...
Deparinti
Publicat 21.09.2024
Marile controverse din jurul candidaților la alegerile prezidențiale. De la...
ziare.com
Publicat 21.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Cele mai importante analize de sânge pe care toată lumea trebuie să le facă
Medicool
Publicat 21.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024