Antena LIVE

Curs valutar

EXTREM de periculoase! Dacă sunt REÎNCĂLZITE, aceste alimente devin TOXICE!

Cu toții consumăm mâncare pe care o reîncălzim, fie că este vorba de supe ori mâncare gătită.

De la 20.10.2015, 18:18

 Cu toții consumăm mâncare pe care o reîncălzim, fie că este vorba de supe ori mâncare gătită.

Mulți dintre noi gătim în cantități mai mari, pe care le putem consuma timp de câteva zile, însă, fără să știm că unele alimente pot deveni toxice în momentul în care le reîncălzim.

Este important de știut faptul că unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile lor nutritive. Printre acestea se numără următoarele:

Ciupercile

Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile îsi schimbă compoziția de proteine si implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că îşi va pierde din proprietăţi, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îţi va da acel sentiment de saţietate pentru mai mult timp. Dacă va pregătiţi o tocăniţă pentru mai multe zile, scoateţi cartofii atunci când o reîncălziţi. Puteţi să-i mâncaţi separat. Într-o farfurie va puneţi tocăniţă şi în altă cartofii. Mâncaţi concomitent pentru a va bucură în continuare de beneficiile cartofului.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitraţi, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriti. Acestea sunt potenţial cancerigeni pentru corpul uman. Aşadar cel mai indicat ar fi să mâncaţi o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a va bucură de beneficiile spanacului.

Sfeclă

În acelaşi fel se procedează şi cu sfeclă. Această conţine nitraţi , iar în momentul în care vor fi reîncălziţi, se vor transfomă în nitriti. Practic noi nu va îndemnăm să nu o mai consumaţi după ce a fost gătită, ci va încurajăm să o consumaţi rece, fără a o reîncălzi.

Ţelina şi Morcovul

Ţelină, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gatitat, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conţin nitraţi. Puteţi reîncălzi supă dacă scoateţi din ea ţelină şi morcovii.

Ouă

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

alimente toxice
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024