Antena LIVE

Curs valutar

EXTREM de periculoase! Dacă sunt REÎNCĂLZITE, aceste alimente devin TOXICE!

Cu toții consumăm mâncare pe care o reîncălzim, fie că este vorba de supe ori mâncare gătită.

De la 20.10.2015, 18:18
WhatsApp

 Cu toții consumăm mâncare pe care o reîncălzim, fie că este vorba de supe ori mâncare gătită.

Mulți dintre noi gătim în cantități mai mari, pe care le putem consuma timp de câteva zile, însă, fără să știm că unele alimente pot deveni toxice în momentul în care le reîncălzim.

Este important de știut faptul că unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile lor nutritive. Printre acestea se numără următoarele:

Ciupercile

Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile îsi schimbă compoziția de proteine si implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că îşi va pierde din proprietăţi, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îţi va da acel sentiment de saţietate pentru mai mult timp. Dacă va pregătiţi o tocăniţă pentru mai multe zile, scoateţi cartofii atunci când o reîncălziţi. Puteţi să-i mâncaţi separat. Într-o farfurie va puneţi tocăniţă şi în altă cartofii. Mâncaţi concomitent pentru a va bucură în continuare de beneficiile cartofului.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitraţi, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriti. Acestea sunt potenţial cancerigeni pentru corpul uman. Aşadar cel mai indicat ar fi să mâncaţi o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a va bucură de beneficiile spanacului.

Sfeclă

În acelaşi fel se procedează şi cu sfeclă. Această conţine nitraţi , iar în momentul în care vor fi reîncălziţi, se vor transfomă în nitriti. Practic noi nu va îndemnăm să nu o mai consumaţi după ce a fost gătită, ci va încurajăm să o consumaţi rece, fără a o reîncălzi.

Ţelina şi Morcovul

Ţelină, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gatitat, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conţin nitraţi. Puteţi reîncălzi supă dacă scoateţi din ea ţelină şi morcovii.

Ouă

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

alimente toxice
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024