Doi tineri din Timișoara şi-au transformat pasiunea pentru waffe în profit
Sunt tot mai mulţi tinerii curajoşi care se aventurează în lumea afacerilor! Lasă în urmă munca de birou şi pornesc într-un univers care până atunci le-a fost total necunoscut.
De Redactia Observator la 20.08.2018, 23:05Sunt tot mai mulţi tinerii curajoşi care se aventurează în lumea afacerilor! Lasă în urmă munca de birou şi pornesc într-un univers care până atunci le-a fost total necunoscut. Pentru doi tineri din Timişoara, pariul a fost unul câştigător.
Au mizat pe gust şi şi-au transformat pasiunea pentru waffe în profit. Le prepară cu aceeaşi poftă cu care cumpărătorii le consumă. Acum sunt proprii şefi şi speră că viitorul le va fi la fel de dulce precum bunătăţile pe care le fac.
Andrei prepară wafa cu fructe într-un decor care aminteşte de casa lui Hansel şi Gretel, din poveşti.
Cu doar 10 lei, te aventurezi într-un univers dulce. Cu ciocolată, avocado, piper roşu sau caramel proaspăt făcut.
Călătoria în lumea aromei a pornit pentru Andrei şi pentru soţia lui, Dora, în urmă cu un an. Sătui de timpul petrecut printre hârtii, la birou, au vrut să-şi construiască un alt viitor. În primele luni, au făcut economii să îşi poată permite chiria.
Andrei Ghitea, proprietar: "Am gasit în ziar un spatiu de închiriat în oraș. Am vrut să facem un coffee to go, dar nu avem niciunul specializare de barista. Încă eu personal ca antreprenor nu am încă un venit constant de aici. Sunt foarte bucuros ca din a doua lună să fim pe zero."
Au însă încredere. Mai ales că astfel de deserturi nu se găsesc în Timişoara la fiecare colţ de stradă.
Dora Ghitea, proprietara wafenea: "Eu visez să am un spaţiu mai mare în care sa pot pune şi nişte cărţi, ca să vină lumea să poate să şi citească în timp ce mănâncă o wafa sau bea o cafea."
În acelaşi oraş, Angela a avut la fel de multă încredere în propriul vis. A pus pe picioare o afacere în care aroma nu poate fi savurată fără să ai în jur prietenoasele feline.
În lunile bune, Angela reuşeşte să aibă un profit chiar şi de 4.000 de lei.
Angela Novacescu, proprietar cafenea: "Oamenii vin să se relaxeze, în primul rând , dar pe de altă parte noi incercăm să le găsim o familie pisicilor de pe stradă. Acum nu mai am un salariu fix, evident şi nu urmăresc să mă îmbogăţesc din acest proiect. Scopul meu este să îl dezvolt astfel încât să fie un punct turistic important."
Datele arată că în România, 40 la sută dintre tineri îşi doresc să îşi deschidă propria afacere.