Cum să prepari drob de miel în stil moldovenesc
Cum pregătirile pentru masa de Paşte au început deja, vedem şi noi astăzi cum se pregăteşte deliciosul drob de miel în stil moldovenesc.
De Andreea Gherasim la 19.04.2022, 13:19Chef Paul Constantin: Într-o oală încăpătoare vom pune organele de miel. Peste o să vin cu apă rece de la robinet, vreau să acopăr carnea, mai bine spus un deget deasupra cărnii. Pun 1 litru, eu zic că ajung cam 2 litri. Pun acum o linguriţă de sare pentru că mie îmi place să aromatizez carnea încă din această etapă. Am să pun şi 4 frunzuliţe din astea de foi de dafin. Şi mai am o linguriţă de piper boabe pe care o să îl pun tot acum.
Chef Paul Constantin: După cum vezi am spălat-o bine, am curăţat-o. Cam 4-5 legături, să zic undeva la 250 poate 300 de grame. Am să o tai rondele, nu mă forţez prea tare să o tai prea mărunt, o las aşa un pic mai mărişoară. Ceapă verde obligatoriu căci e vorba de o reţetă de primăvară. După ceapă vine usturoiul, 4, maxim 5 legături. Iau frumos şi le adun şi le tai şi pe acestea exact cum am tăiat ceapa. Pun cele 4 legături de ceapă şi acum să pun şi usturoiul. Şi timp de vreo 10 minute am să trag la tigaie ceapa şi usturoiul dar nu înainte de a asezona ce am pus noi aici, în cratiţă. O linguriţă de sare, am să pun câteva rotocoale bune de piper. Dar din această etapă pentru că vreau să aromatizez totul. Punem până când simţi că te doare încheietura. Cel mai bun drob este cel pe care îl faci la cuţit, aşa că cine sunt eu să mă pun cu gustul.
Chef Paul Constantin: A venit momentul să ne ocupăm de ouă. Avem nevoie de exact 8 ouă pentru acest drob aşa că iau şi sparg ouăle. Vin şi pun jumătate de linguriţă de sare. Iau şi bat ouăle. Dacă te întrebi pentru ce atâtea ouă este simplu. Ouăle vor fi responsabile de legarea drobului. 2 legături bune de mărar şi 3 legături bune de pătrunjel. Le unim şi le tocăm mărunt cap coada cu tot cu tulpini. Şi acum pun verdeaţa într-un bol mai încăpător, apoi vin frumos cu cărniţa am în jur de 1 kilgram şi vreo 200 de grame de organe de miel, apoi cele 4 legături de ceapă şi usturoi trase la tigaie cu puţin ulei. Priviţi şi voi aici ce bine arată totul. Iau frumos şi le pun aici.
Chef Paul Constantin: Am să pun puţin ulei, cam o linguriţă de ulei. Aici una, aici una. Iau frumos şi dau bine peste tot. Pun până la jumătatea tăvii. Continui şi aici. Acum că am pomenit de ouăle fierte. Ei bine, iata, cum face mama: ia frumos oul şi îl pune în tavă, undeva la 2-3 ouă. Acum completez compoziţia. O ora şi 25 de minute, atât au stat şi uitati şi voi ce bine arată.