Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari tocăniţă de miel ca în Irlanda

Chef Alexandru Sabo vă propune o reţetă prin care vom vedea cum să dăm un gust inedit mielului de Paşte. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 18.04.2022, 17:23

Vezi și

Inspiraţia vine din Irlanda, însă am descoperit-o în Bucureşti, alături de chef Alexandru Sabo. Ne-a pregătit o reţetă de tocăniţă de miel, în care ingredientul secret este berea neagră. 

Alex Sabo: Vom pregăti pentru astăzi o tocăniţă de miel reinterpretată irlandeză care conţine următoarele ingrediente - o supă clară de vitaâă, un kilogram de pulpă de miel, 200 de grame de ceapă, 200 de grame de morcovi , 300 de grame de ardei, 200 de grame de unt , apio 200 de grame, mazăre şi ceapă verde.  

Îl dăm prin faină. Avem nevoie de 5-6 cuburi de unt, ulei de măsline. Dăm drumul la foc. Deja s-a topit untul, o să punem mielul. Trebuie să avem grijă să nu se ardă, să lucrăm cu focul potrivit. 

Până începe el puţin să prindaă o culoare aurie. Sucul care ne-a rămas şi grăsimea care ne-a rămas de la miel, în ea vom căli legumele şi ţelină, ardei kapia, ceapă, morcov, 100 de grame de mazăre, 2-3 foi de dafin pentru gust, pătrunjel, piper proaspat.

Pe acelaşi subiect

Vom căli legumele până se caramelizează puţin şi vom stinge cu un pahar de bere neagră. Şi acum vom pune 200 ml de bere neagră. O lăsăm puţin să scadă. Vom mai adăuga 200 ml de suc de roşii. Vom adăuga 200 ml de supă de vită. 

Pasul următor, vom avea nevoie de 600 de grame de cartofi, tăiat cuburi. Îl vom pune în tavă. Următorul pas vom pune mielul. Mai punem un rând de cartofi. Vom adăuga legumele. 

Şi acum vom introduce tava în cuptor pentru o oră şi jumătate la 160 de grade. După ce s-a terminat timpul la cuptor o să mai avem nevoie de încă 20 de minute să o lăsăm la o temperatură mai mare, la 190 de grade. Preparatul nostru este gata. El ar trebui să arate aşa. Pentru a ne bucura de primăvară, alegerea mea a fost să decorez acest preparat cu ceapă verde şi leurdă. Mai adăugăm şi puţin piper. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Reţete » Cum să prepari tocăniţă de miel ca în Irlanda