Spitalul din România care a anulat operaţii şi a externat bebeluşi după ce a rămas fără apă caldă şi căldură
Spitalul din oraşul Deta, judeţul Timiş, a anulat toate operaţiile şi a externat mai mulţi bebeluşi după ce a rămas fără apă caldă şi căldură ca urmare a unei neînţelegeri între distribuitorul de gaz şi furnizor.
De Redactia Observator la 22.10.2018, 13:27Spitalul din oraşul Deta, judeţul Timiş, a anulat toate operaţiile şi a externat mai mulţi bebeluşi după ce a rămas fără apă caldă şi căldură ca urmare a unei neînţelegeri între distribuitorul de gaz şi furnizor.
Unitatea medicală care deserveşte aproximativ 60.000 de români a rămas fără apă caldă şi căldură de duminică, fără notificare, după ce alimentarea cu gaz a fost întreruptă în localităţile Deta, Stamora Moraviţa, Denta şi Voiteni-Voiteg din judeţul Timiş.
Situaţia îngrijorătoare a pornit de la o neînţelegere între distribuitorul de gaz şi furnizorul.
"Ne desfăşurăm activitatea foarte greu. Doi nou-născuţi au fost trimişi acasă, deşi nu era cazul de externare, pentru că nu le putem asigura confortul termic. Am pus radiatoare, dar nu avem pentru toate saloanele din spital. Încercăm să facem faţă cum putem. Noi am crezut că este o defecţiune care va fi remediată, nu am fost notificaţi înainte. Nu se mai fac deloc operaţii, pentru că în blocurile operatorii avem 18 grade Celsius, nu putem ţine pacienţii dezbrăcaţi în astfel de temperaturi. Urgenţele sunt trimise la spitalele din Timişoara, aglomerăm Serviciul de Ambulanţă. Noi nu avem căldură, nu avem apă caldă. Deservim 60.000 de oameni din trei oraşe, plus o mulţime de comune. Spitalul este plin, ieri aveam 63 de pacienţi internaţi. O să lucrăm în condiţii de avarie, să sperăm că n-o să dureze mult situaţia", a declarat pentru Mediafax, Codruţa Bungău, directorul spitalului din Deta.
- O mare de lacrimi şi durere în urma Cosanei Claiciu, doctoriţa moartă la Arad, în timpul gărzii din spital
- Mădălina, adolescenta de 17 ani care a vrut să facă selfie cu ursul, la Bârlad, dar a fost mușcată, ignorată...
- Coincidenţă sumbră în cazul unui pacient care s-a aruncat de la etajul Spitalului de Urgenţă Piteşti
Managerul a precizat că, în cazul în care nu se va da drumul la gaz, ar dura cel puţin o lună până când rezervorul de gaz va fi schimbat, aceasta fiind soluţia cea mai rapidă.
De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, peste o mie de elevi care învaţă la şcolile din Deta, racordate la gaz, învaţă în frig, pentru că nu au căldură, în urma întreruperii gazului.