Începe sezonul murăturilor şi al conservelor
Începe marea aprovizionare, în pieţe. E aproape toamnă, în calendar, sezonul murăturilor şi conservelor. Gospodinele fac zacuscă şi pun castraveţii în saramură, pentru iarnă. Cine n-are timp de pierdut în bucătărie, găseşte totul de-a gata, în târgurile de profil
De Redactia Observator la 30.08.2015, 19:35Începe marea aprovizionare, în pieţe. E aproape toamnă, în calendar, sezonul murăturilor şi conservelor. Gospodinele fac zacuscă şi pun castraveţii în saramură, pentru iarnă. Cine n-are timp de pierdut în bucătărie, găseşte totul de-a gata, în târgurile de profil
Zacusca nu lipseşte toamna din nicio cămară. Şi cum se-apropie luna septembrie, în pieţe, tarabele sunt pline. Făcute în casă, din timp, conservele sunt mult mai ieftine. În acest moment, în pieţe, roşiile, castraveţii, vinetele şi ceapa costă doi lei, un kilogram. Ceva mai scumpi sunt ardeii capia, 3 lei.
Cine n-are timp de muncă sau nu ştie reţetele poate să-şi facă provizii în târgurile de profil. Aici, 10 lei costă kilogramul de castraveţi muraţi sau gogoşari în oţet, 5 lei borcanul de zacuscă şi varză acră sau 20 de lei un borcan mare cu pepeni muraţi.