Micul romanesc poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional
Micul are mari sanse sa ramana pe gratarele noastre, desi contine bicarbonat. Pana atunci, e cale lunga.
De Redactia Observator la 08.05.2013, 13:59- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Micul poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional, asta desi bicarbonatul este pe lista aditivilor interzisi in industria carnii.
E drept ca reteta initiala a suferit in timp modificari. Comerciantii au adaugat bicarbonat si, astfel, micul a devenit mai suculent si mai pufos. Fara el, ar fi doar o pasta fara acel gust pe care-l apreciem cu totii.
Autoritatile au sarit sa-l salveze si au primit si o prima reactie din partea Comisiei Europene: "Autoritatile romane au prezentat situatia in fata Comisiei. O vom analiza. Pare ca aditivul, pentru ca este un aditiv, ar putea fi folosit, dar pentru acest lucru va trebui sa avem inca o solicitare din partea autoritatilor romane si a celor din industria carnii", a declarat Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru sanatate.
Pana la sfarsitul anului, Comisia Europeana va decide daca mititelul cu bicarbonat va deveni produs traditional.