Oamenii cu o dietă bogată în proteine, predispuşi la cancer şi moarte prematură!
Oamenii care adoptă o dietă bogată în proteine sunt de două ori mai predispuşi la o moarte prematură şi au de patru ori mai multe şanse de a avea cancer, susţin cercetătorii americani.
De Redactia Observator la 05.03.2014, 11:50Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit că oamenii cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani care au consumat în timpul vieţii cantităţi mari de proteine au 74% şanse de a se îmbolnăvi grav sau chiar de a muri din orice cauză.
Cei care consumă alimente de origine animală au de patru ori mai multe şanse de a se îmbolnăvi de cancer, decât cei cu o dietă săracă în proteine, formată mai mult din legume şi fructe.
Cercetătorii susţin că mâncarea bogată în proteine este mai nocivă decât fumatul şi chiar mai rea şi decât diabetul zaharat.
"Studiul arată că o dietă săracă în proteine previne cancerul şi mortalitatea la vârste fragede", susţin cercetătorii.