În Maramureş, 1.000 de oameni petrec trei zile şi trei nopţi, de Revelion
Se fac ultimele pregătiri pentru Revelionul celor o mie de invitaţi, din Maramureş. Pentru mulţi dintre ei este deja a doua noapte de petrecere.
De Redactia Observator la 31.12.2017, 19:34- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Se fac ultimele pregătiri pentru Revelionul celor o mie de invitaţi, din Maramureş. Pentru mulţi dintre ei este deja a doua noapte de petrecere. Încălzirea au făcut-o încă de ieri, cu dansuri populare, dar şi cu horincă aprinsă, o băutură specială din Maramureş. N-au zăbovit prea mult. Aşa cum cere tradiţia, de dimineaţă au îmbrăcat straiele tradiţionale şi au participat la slujba de duminică.
În Maramureş, petrecerea fără horincă e ca nunta fără ceteraşi. Aşa că, printre delicii gastronomice tradiţionale, gazdele au pregătit o băutură specială pentru oaspeţi. Horincă aprinsă.
Dacă horinca nu i-a convins pe invitaţi, au făcut-o cântăreţii, care au înveselit atmosfera cu ritmurile tradiţionale maramureşene.
În timp ce oaspeţii petreceau, în bucătărie se lucra la foc automat. E nevoie de multă mâncare pentru a sătura 1000 de invitaţi. În cuptoare, pâinea ţărănească s-a rumenit, iar la câţiva paşi, pe masa de lucru, zecile de bucătari au pregătit gustările.
- Cum explică procurorii acuzaţia de omor cu premeditare pe care i-o aduc renumitului chirurg Mihai Lucan
- Copii de doar doi ani, blocaţi în viscol, pe munte. Operaţiune de salvare in extremis, în Bucegi, unde 135 de...
- Campania împotriva vaccinării capătă noi forme. Autorităţile reacţionează: "E o metodă diabolică!"
După o noapte albă şi pe ringul de dans, şi în bucătărie gazdele şi invitaţii au mers de dimineaţă la slujbă, aşa cum cere tradiţia.
Dacă după slujbă, turiştii şi-au tras sufletul, la pensiune n-a fost loc de zăbavă. Zeci de oameni au pregătit ultimele detalii pentru cel mai mare revelion din Maramureş.
Însă, oricât de apetisant ar fi păstrăvul, tot purceluşii de lapte, rumeniţi lent la foc mic i-au ademenit pe oaspeţi.