Şase tone de carne alterată au fost descoperite la un abator din Giurgiu
Meniul de Crăciun poate cuprinde boli pe farfurie, dacă nu suntem atenţi! Şase tone de carne alterată au fost descoperite în urma unui control la un abator din Giurgiu
De Redactia Observator la 09.12.2015, 20:16Meniul de Crăciun poate cuprinde boli pe farfurie, dacă nu suntem atenţi! Şase tone de carne alterată au fost descoperite în urma unui control la un abator din Giurgiu.
Controlul a descoperit şi câteva zeci de animale sacrificate astăzi, pentru care proprietarii nu au reuşit să prezinte documente de provenineţă. Iar situaţia nu e singulară. Probleme asemănătoare au fost descoperite în toată ţara.
De altfel, în urma verificărilor s-a constat că patronii abatorului vânduseră, deja, aproape două tone de carne neconformă.
Medicii avertizează că bolile provocate de bacteriile care se instalează în carnea păstrată necorespunzător intra carton 2 boli, simptome pot provoca boli grave şi chiar moartea. Controale s-au făcut în toată ţară, în pieţe, abatoare şi hipermaket-uri. În total peste 12 tone de carne carne alterată sau depozitată necorespunzător au fost confiscate. Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Cosumatorilor îi avertizează pe cumpărători să verifice dacă animalele sacrificate au documente de proveninţă şi termenul de valabilitate.
Ce trebuie să ştim când alegem carnea
1. atenţie la aspectul produsului, atat la exterior, cât şi în secţiune, dacă este posibil;
2. Nu achiziţionaţi produsele la care suprafaţa este lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate
3. nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate
4. refuzati produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau daca aceasta este modificată sau depăşită
5. solicitaţi bonul fiscal dacă doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs;
6. nu cumpăraţi produsele din carne din locuri neautorizate