Show gastronomic, în Capitală! Scrumbia afumată este la mare căutare chiar şi în postul Paştelui
Unii români care ţin post nu s-au mai putut abţine şi au mâncat de astăzi peşte. La un târg cu produse tradiţionale din Bucureşti, scrumbia afumată, făcută la grătar, a fost la mare căutare.
De Redactia Observator la 08.04.2017, 19:54Unii români care ţin post nu s-au mai putut abţine şi au mâncat de astăzi peşte. La un târg cu produse tradiţionale din Bucureşti, scrumbia afumată, făcută la grătar, a fost la mare căutare.
Şi s-au dus, ademeniţi de mirosul inconfundabil de peşte pe grătar. Bucureştenii au răbdat cât au răbdat, dar pofta, astăzi, a învins.
Cu mămăligă şi mujdei de usturoi, peştele merge de minune. Iar cui i-a fost foame mare, şi-a cumpărat şi o ciorbă lipovenească.
15 lei a costat o farfurie cu midii, cam 15-20 de lei o porţie de peşte cu mămăligă şi cam tot atât a o ciorbă.
Bucătarii de la târg au venit şi cu un cozonac de 40 de kilograme, lung de peste metru, dar şi cu o pască de un metru pătrat, care cântăreşte 25 de kilograme.
Pentru că şi mâine, de Florii, târgul din Parcul Naţional continuă cu acelaşi show gastronomic.