Show gastronomic, în Capitală! Scrumbia afumată este la mare căutare chiar şi în postul Paştelui
Unii români care ţin post nu s-au mai putut abţine şi au mâncat de astăzi peşte. La un târg cu produse tradiţionale din Bucureşti, scrumbia afumată, făcută la grătar, a fost la mare căutare.
Unii români care ţin post nu s-au mai putut abţine şi au mâncat de astăzi peşte. La un târg cu produse tradiţionale din Bucureşti, scrumbia afumată, făcută la grătar, a fost la mare căutare.
Şi s-au dus, ademeniţi de mirosul inconfundabil de peşte pe grătar. Bucureştenii au răbdat cât au răbdat, dar pofta, astăzi, a învins.
Cu mămăligă şi mujdei de usturoi, peştele merge de minune. Iar cui i-a fost foame mare, şi-a cumpărat şi o ciorbă lipovenească.
15 lei a costat o farfurie cu midii, cam 15-20 de lei o porţie de peşte cu mămăligă şi cam tot atât a o ciorbă.
Bucătarii de la târg au venit şi cu un cozonac de 40 de kilograme, lung de peste metru, dar şi cu o pască de un metru pătrat, care cântăreşte 25 de kilograme.
Pentru că şi mâine, de Florii, târgul din Parcul Naţional continuă cu acelaşi show gastronomic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰