O firmă contractată de Compania de Drumuri "a mutat" râul Mureş la Zalău, din pix
Pentru trei milioane de lei, bani publici, o firmă contractată de compania de drumuri a reuşit o inginerie demnă de invidiat. A deviat cu peste 200 de kilometri cursul râului Mureş, de la Arad la Zalău.
Pentru trei milioane de lei, bani publici, o firmă contractată de compania de drumuri a reuşit o inginerie demnă de invidiat. A deviat cu peste 200 de kilometri cursul râului Mureş, de la Arad la Zalău.
De peste un deceniu, cetatenii din Zalău aşteaptă ca a doua parte a şoselei de centură să fie finalizată. Dar au aflat că trebuie să mai aibă răbdare.
Studiul de fezabilitate făcut de o firmă din Capitală a mutat râul Mureş la sute de kilometri distanţă. De la Arad, la marginea Zalăului. În studiu se menţionează necesitatea efectuării unor lucrări, atenţie, pe centura Aradului, dar şi pe podul peste Mureş.
Lucrarile la centura zalaului s-au oprit in urma cu aproape 10 ani, din cauza acestui poligon militar. Dca ne luam dupa raportul de impact asupra mediului, refacut anul trecut, vedem ca centura ar trebui sa aiba o lungime de 230 km, pana in municipiul arad.
În realitate, şoseaua are doar câţiva kilometri, dar pare imposibil de construit. Locuitorii din Zalău contrazic studiul care a costat 3,4 milioane de lei. Ştiu sigur că, în oraşul lor, nu s-au plimbat pe malul Mureşului.
Din birourile CNAIR, lucrurile nu par atât de grave. Problemele se vor rezolva tot din bani publici.
Până va primi banii înapoi în conturi, compania va mai plăti pentru reactualizarea studiului de fezabilitate. Până când va fi construită şoseaua de centură, maşinile de mare tonaj vor trece tot prin centrul Zalăului.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei care a făcut studiul spun că totul este doar o greşeala de scriere, după aplicarea unui şablon. Nici vorbă de copy-paste din studiul făcut pentru centura Aradului. Asta nu ar afecta cu nimic rezultatele cercetării făcute în teren.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰