Poziţia corectă la volan. Ce greşesc mulţi şoferi români
Milioane de români au permis de conducere şi urcă măcar o dată pe zi la volan, iar străzile sunt, de cele mai multe ori, pline cu maşini, dar puţini şoferi ştiu, cu adevărat, care este poziţia corectă de a sta la volan.
- Milioane de români au permis de conducere.
Numărul şoferilor din România este în continuă creştere. În fiecare lună, tineri şi mai puţini tineri îşi încearcă norocul pentru a deveni şoferi, iar cei mai mulţi dintre ei chiar reuşesc să-şi îndeplinească visul.
Trebuie să înţelegem că, din momentul în care devine şofer, o persoană îşi asuma o uriaşă responsabilitate fiind, practic, obligat să respecte atât regulilele de circulaţie, cât şi ceilalţi parteneri din trafic, indiferent că vorbim de alţi şoferi sau de pietoni.
Însă, mulţi dintre şoferi pierd din vedere un punct deosebit de important şi anume poziţia corectă în care trebuie să stai când eşti la volan. Există numeroase situaţii în care şoferii se aleg cu probleme de sănătate tocmai pentru că nu respectă poziţia respectivă.
Poziţia corectă a spatelui la volan
Specialiştii de la dailydriven.ro consideră că spatele şoferului trebuie să fie mereu sprijinit. Concret, "fundul şoferului trebuie să fie aşezat cât mai în partea din spate a scaunului, aşa încât coccisul să fie lipit de spate, iar între genunchi şi partea din faţă a scaunului nu ar trebui să fie mai mult de 2-3 degete distanţă".
Pe de altă parte se atrage atenţia asupra faptului că, dacă construcţia scaunului nu ne permite această poziţie, putem ajusta situaţia cu ajutorul unei perne lombare sau a unui dispozitiv asemănător.
Poziţia corectă a picioarelor în timp ce conduci
În ceea ce priveşte poziţia corectă a picioarelor în timp ce conducem o maşină trebuie spus că această poziţie extrem de importantă. Asta pentru că se consideră că, dacă picioarele nu sunt îndoite în mod corespunzător, de la genunchi, există pericolul apariţiei unor dureri la încheieturi, situaţie în care şoferul riscă să nu mai poată controla pedalele şi astfel putem ajunge chiar la producerea de eventuale accidente.
În aceste condiţii, trebuie luată în calcul posibilitatea ca picioarele să nu fie nici prea întinse spre pedale, dar nici prea flexate. Asiguraţi-vă că există suficient spaţiu pentru a putea apăsa pedalele în mod corespunzător, iar acţiunea respectivă să nu fie perturbată de posibilitatea ca picioarele să fie înfrânate de scaun sau alte obstacole.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰