Antena Meniu Search
x

Volvo va trece pe full-electric din 2030. Toate modelele cu combustie internă vor fi înlocuite

Volvo va vinde doar mașini electrice din 2030, a anunțat compania suedeză. Modelele cu combustie internă vor fi înlocuite treptat, inclusiv cele hibride. Producătorul auto intenționează să investească masiv și în vânzările online și simplificarea produselor. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 02.03.2021, 18:18

Un autovehicul Volvo care folosește energie regenerabilă este prezentat la o expoziție auto din Thailanda, în 2016
Un autovehicul Volvo care folosește energie regenerabilă este prezentat la o expoziție auto din Thailanda, în 2016 - Shutterstock

Volvo încearcă să capitalizeze cererea în creștere pentru vehicule electrice, inclusiv în China, care a devenit deja una dintre cele mai mari piețe. Producătorii auto răspund totodată și presiunilor făcute de guvernele lumii pentru a accelera planurile pentru trecerea spre vehicule electrice. Mașinile pe benzină sau motorină nu vor mai fi vândute în Marea Britanie, din 2030, de exemplu.

Directorul tehnologic de la Volvo, Henrik Green, a declarat că a fost necesară o schimbare de abordare a companiei. „Nu există un viitor pe termen lung pentru motoarele cu combustie internă”, a declarat Green. 

Bjorn Annwall, director Volvo în Europa, a declarat pentru BBC că planurile sunt în acord cu imaginea și interesele comerciale ale Volvo. „Oamenii au așteptări mari în ceea ce privește siguranța umană și încep să aibă aceleași așteptări și când vine vorba despre siguranța planetei. Scopul nostru este să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, așa este corect. Segmentul premium complet electric va cunoaște cea mai mare creștere pe piața auto, așa că este normal să ne concentrăm în această direcție”, a declarat Annwall.

Vânzărie Volvo se vor muta în online

Forțarea zonei de online înseamnă că doritorii vor putea să comande mașini cu propriile specificații dorite în mod online, dar și prin intermediul unui dealer.

Volvo nu va investi în mașini care folosesc hidrogen, pentru că nu crede că va exista suficientă cerere din partea clienților. Există de asemenea semne de întrebare cu privire la disponibilitatea hidrogenului, comparativ cu punctele de încărcare electrică, a mai spus un purtător de cuvânt al companiei.

Volvo a anunțat anterior că până în 2025, jumătate din vânzările companiei vor fi pentru vehicule complet electice, restul mergând spre cele hibride. 

Luna trecută, Volvo a abandonat planurile de fuziune cu gigantul chinez Geely. Dar cele două companii au spus că vor forma un parteneriat în schimb pentru producerea de componente pentru mașinile electrice care vor fi folosite de ambele firme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Volvo va trece pe full-electric din 2030. Toate modelele cu combustie internă vor fi înlocuite