Mărioara Muşuroaia, educatoarea din Olt care creşte 13 copii ca o mamă
În România în care trebuie să te lupţi pentru normalitate, o familie specială arată unei ţări întregi ce înseamnă dăruire şi solidaritate. În campania Ajut Eu, mergem în Olt, la grădiniţa Broscari. Mărioara Muşuroaia este educatoarea care creşte 13 copii ca şi cum ar fi ai ei.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În România în care trebuie să te lupţi pentru normalitate, o familie specială arată unei ţări întregi ce înseamnă dăruire şi solidaritate. În campania Ajut Eu, mergem în Olt, la grădiniţa Broscari. Mărioara Muşuroaia este educatoarea care creşte 13 copii ca şi cum ar fi ai ei. Le dă să mănânce, le face focul şi îi învaţă să fie oameni mari. Se ajută unii pe alţii într-o clădire veche de 60 de ani, care nu are încă toaletă, iar apa caldă abia a ajuns.
Cu brațele deschise și cu un zâmbet larg își așteaptă și Mărioara în fiecare dimineață copiii. Pentru ei este doamna sau mama. Sau chiar mamaie.
De la ei își ia puterea să-și ducă misiunea mai departe. Să îndrume și să ocrotească, să inspire și să sfătuiască.
Singură, într-o clădire veche de mai bine de 60 de ani
Grădinița Broscari găzduiește 13 copii de 3, 4, 5 și 6 ani din comuna Bălteni, Olt. Iar doamna se ocupă de toți. Face focul de dimineață, le dă să mănânce și îi învață în zilnic ceva nou.
De 12 ani se străduiește să țină pasul cu tot ce e nou în educație. Să le ofere ea ce nu le oferă sistemul.
Lucruri banale, de care ar trebui să se bucure copiii din fiecare școală și grădiniță din România. Într-o lume normală. Însă aici, e lumea în care până și un simplu drum până la toaletă presupune o întreagă aventură.
Nevoi multe, resurse puține
Înfrigurați, copiii se întorc apoi, printre tufișuri, înapoi la masă… Mărioara știe care e misiunea sa și nu se plânge că nu au condiții ca la oraș. Dar își dorește mai mult pentru copiii ei. Mai ales de Crăciun.
De la ea, copiii au învățat să viseze mult, dar să ceară puțin. Să se bucure de tot ce au și unii de alți.. și să spere că într-o zi grădinița lor va fi poate un loc mai colorat și mai cald. Pe unde să treacă și Moș Crăciun. Cu tolba puțin mai plină anul acesta, dacă s-ar putea.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰