Antena Meniu Search
x

Oameni invizibili! Ionuț a pierdut lupta, Magda vrea viață

Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă vă prezintă azi deznodământul în cazul lui Ionuţ, pe care l-am găsit la 16 ani în aşteptarea unui transplant de plămâni, şi în cel al Magdei, care are nevoie de un ficat nou

Vezi și

Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă vă prezintă azi deznodământul în cazul lui Ionuţ, pe care l-am găsit la 16 ani în aşteptarea unui transplant de plămâni, şi în cel al Magdei, care are nevoie de un ficat nou

În octombrie, de ziua lui, Ionuţ şi-a revăzut toţi prietenii. I-au făcut o petrecere surpriză şi un tort cu echipa lui de fotbal preferată. O lună mai târziu, înainte ca răspunsul clinicii de la Viena să ajungă, s-a stins. Împlinse 17 ani.

Şi nicio şansă de transplant în România. Deşi avem şi specialişti şi ar putea funcţiona şi un centru de transplant de plămâni la Bucureşti, la spitalul Floreasca.

Magdalena încă aşteaptă. Şansa nu a fost de partea ei, chiar şi atunci când a apărut un ficat compatibil. Medicii au sfătuit-o să rămână în Bucureşti. Atunci când apare un ficat, trebuie să fie în apropiere, pentru că altfel, l-ar putea pierde. E sfatul pe care îl primesc toţi pacienţii aflaţi pe lista de aşteptare. Apelează la rude, la prieteni, sau plătesc chirie. Totul, pentru ca, atunci când sună telefonul, să poată ajunge repede la spital.

Chiar dacă starea ei se înrăutăţeşte, Magdalena nu poate decât să aştepte şi să spere. Că într-o zi, va primi un telefon care s-o cheme la spital. Şi că, din acel moment, viaţa ei se va schimba complet. Până atunci, la fel ca alţi 400 de bolnavi din toată ţara, îşi continuă viaţa. pe lista de aşteptare pentru un ficat.

Bat istoviţi drumul între spital şi casă, cu autobuzul, cu trenul şi-i ţine încă în puteri speranţa. O speranţă care l-a ajutat şi pe Ionuţ. Un copil are nevoie însă de mai mult. Ionuţ a murit fără salvare. Şi,ca moartea lui să nu fie în zadar, România trebuie să facă funcţional şi transplantul de plămâni. Copiii noştri au dreptul să trăiască. Iar părinţii să se bucure de ei, nu să-i înmormânteze înainte de vreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Oameni invizibili! Ionuț a pierdut lupta, Magda vrea viață