Antena Meniu Search
x

Vreau sa ajut! Alexandru a castigat prima lupta cu boala oaselor de sticla

Boala oaselor de sticla poate fi invinsa cu o vointa de fier si cu ajutorul celor cu suflet mare. Alexandru, un baiat de noua ani, a castigat prima lupta.

Vezi și

I s-a implantat o tija telescopica, in piciorul drept. Prima, din cele patru de care are nevoie. In curand, va putea merge, fara teama ca oasele fragile i-ar putea ceda sub propria greutate. Si asta pentru ca dumneavoastra ati raspuns campaniei "Vreau sa ajut" a Fundatiei "Mereu Aproape".

E mai fragil decat o papusa de portelan. A fost diagnosticat inca de la nastere cu osteogeneza imperfecta. Sau, mai simplu, boala "oaselor de sticla". In noua ani de viata, oasele i-au cedat de zeci de ori. La cel mai simplu pas. O nedreptate imensa, pentru un copil plin de energie. Cand o sa fie mare, vrea sa lupte cu nedreptatea.

Pana atunci, insa, oasele lui de sticla vor primi intarituri de titan. Tije telescopice, care se vor lungi odata cu osul.

La spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, Alexandru a trecut din bratele mamei in mainile medicilor.

In timpul somnului adanc indus de medici, chirurgii au implantat tija telescopica in piciorul drept. Dupa trei ore, operatia a fost declarata o reusita.

Inca dormind, Alex a fost scos pe targa si purtat prin fata mamei ingrijorate.

Peste trei saptamani, parintii vor trece prin aceleasi emotii. Lui Alex i se va implanta a doua tija telescopica. Pentru baiat, insa, teama nu mai este o optiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Campanii » Vreau sa ajut! Alexandru a castigat prima lupta cu boala oaselor de sticla