Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Annais nu are nici patru ani și are o gravă problemă la inimă

Cu nota zece luată la naștere, Annais dă acum un test cu viața pe care riscă să îl pice, dacă nu o ajutăm împreună. Fetița de nici patru ani are o gravă problemă la inimă și are nevoie urgentă de operație.

de Redactia Observator

la 19.09.2020, 13:13

Vezi și
  • Defectul septal atrial ar fi trebuit deja îndreptat de doctori.
  • Părinții lui Annais nu au avut cum să facă rost de banii pentru intervenția chirurgicală.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut", din care va fi sprijinită Annais, dar și alți copii ori adolescenți.

Georgiana Cazacliu, mama: Toți copiii din lume o să doneze bani să facă bine inimioara lui Annais

Așa își încurajează Georgiana fetița bolnavă de inimă. Annais s-a născut din sarcină gemelară și, la fel ca sora ei Amalia, a primit nota zece din partea medicului care le-a adus pe lume.

Viața de nota zece a continuat până la vârsta de doi ani și 11 luni când Annais a ajuns la doctor cu o toxinfecție alimentară. Medicul care a consultat copila a observat că inima lui Annais bate prea repede.

Georgiana Cazacliu, mama: Annais a fost diagnosticată cu DSA tip OS, defect septal atrial

De la primul semnal de alaramă, Georgiana a dus-o pe Annais la mai mulți medici din țară pentru diagnostic final și pentru a-i repara inimoara. A umblat așa aproape un an până a aflat ce are copila exact și ce se poate face. Malformația congenitală la inimă a fost confirmată de specialiștii unei clinici private din București care au venit și cu soluția terapeutică.

Georgiana Cazacliu, mama: Domnul doctor mi-a spus că trebuie operată de urgență. Șase luni mi-au dat atunci, că e recomandat ca ea să fie operată. Asta fiind pe 24 februarie. Ni s-a spus că fetița mea trebuie operată de urgență, cât mai rapid, pentru că este posibil să ajungă la insuficiență cardiacă.

Dar li s-a spus și că operația costă șapte mii de euro, așa că în martie, Georgiana a reușit să plece in Olanda la cules de salată pe camp, cu gândul să adune banii de operație. După o lună, activitatea de acolo a fost oprită din cauza pandemiei și planurile mamei s-au făcut zob.

Georgiana Cazacliu, mama: Acum două săptămâni, fetița mea a început să fie agitată, mi-a spus că o doare inimioara. E un copil foarte voinic, îi place să se joace.

Doar privind-o, Annais pare o fetiță sănătoasă, plină de viață, cu gândul doar la joacă, așa cum e și normal la vârsta ei. În realitate, în spatele felului zglobiu de a fi și al zâmbeteului, fetița e obosită de boală.

Georgiana Cazacliu, mama: Îmi spune: Mami, când mă operezi? Eu vreau să mă fac bine! Mi-e foarte greu să răspund pentru că oricât mi-aș dori e foarte greu să strâng acești bani. Când știu că sunt tânără, am 24 de ani, și nu pot să strâng suma asta, care constă în viața fetiței mele, mă simt neputincioasă, ca într-un căruț cu rotile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » Vreau să ajut! Annais nu are nici patru ani și are o gravă problemă la inimă