Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Florin s-a născut cu artro-gripoză, iar durerile de spate nu-l lasă să respire (Video)

Florin are doar 13 ani, însă până acum a trecut prin mai multe operaţii, dintre care una a fost greşită! Cert este că face recuperare încă de la primele două săptămâni din viaţă.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 16:46

Vezi și

Florin are doar 13 ani, însă până acum a trecut prin mai multe operaţii, dintre care una a fost greşită! Cert este că face recuperare încă de la primele două săptămâni din viaţă. Adolescentul învaţă bine, numai că - din cauza durerilor de spate - de multe ori nu-şi poate face lecţiile decât dacă stă în picioare. Nu se vaită, însă lăcrimează în tăcere. E bolnav, s-a născut cu artro-gripoză, iar coloana bolnavă nu-l lasă să respire aşa cum trebuie. Dar putem să-l ajutăm.

Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de SMS 8848, puteţi să contribuiţi la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să ajut", din care va fi sprijinit Florin, dar şi alţi copii. 

Vasilica Banu, mama lui Florin:Plânge, îi curge lacrima și atât. Nu se vaită, nu face gălăgie, ca să nu dernjeze.

Florin are 13 ani și de la 14 zile de viață îndură. Nu a vrut și nu vrea să se privească pe sine ca pe un copil bolnav. Chiar dacă artrogripoza, diagnostic primit la naștere, și complicațiile ulterioare i-au transformat trupul într-o durere continuă.

Vasilica Banu, mama lui Florin: Mușchii sunt rigizi și anumite grupe de mușchi sunt slab dezvoltate și articulațiile au fost blocate. Dacă mă gândesc la viaţa lui, trei sferturi din viaţă a  petrecut-o numai în spitale. A avut trei operaţii foarte grele, cu fixator, operații foarte dureroase.

Artrogripoza care i-a deformat lui Florin oasele a fost completată de radiografie problemele coloanei.  Iar de aici până la purtarea în timpul nopții a unui aparat de oxigen nu a mai fost mult.

Vasilica Banu, mama lui Florin: Odată cu creşterea, coloana a început să se aplatizeze, să se transforme într-o lordoză care îi afectează grav respiraţia. Funcția respiratorie este la limita măsurătorilor.

În 13 ani, Florin a trecut prin mâinile mai multor medici. Unul i-a greșit o operație, alții i-au pus diagnostice eronate. Pe toate le-a îndurat acest băiat fără să protesteze.

Vasilica Banu, mama lui Florin:  A fost un copil care nu a acceptat ideea de a nu putea. Învață bine, merge la școală chiar dacă asta înseamnă să îl doară spatele, stând în picioare, să-şi facă lecţiile, când vine acasă, în picioare că nu poate să mai stea pe scaun.

Șansa lui Florin a venit din întâlnirea cu doctorul Alexandru Thiery. El le-a explicat băiatului și mamei că după o operație complexă Florin va avea coloana dreaptă și va putea respira normal.

Vasilica Banu, mama lui Florin: Costurile sunt enorme pentru noi, în jur de 24 de mii de euro, în acest cost întră și un aparat cu care Florinel trebuie să urmeze o terapie după operație și cu recuperările de specialite.

Puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donând doi euro prin SMS la numărul 8848, număr pus la dispoziție de Orange, Telekom România Mobile și Vodafone pentru Campania "Vreau să ajut". 

Puteți dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei îl putem ajuta pe Florin dar și pe alți copii. Puteți dona și nominal în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei și în euro. Românii din străinătate pot contribui online sau prin paypal mentionând numele Florin. Orice sumă contează!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » Vreau să ajut! Florin s-a născut cu artro-gripoză, iar durerile de spate nu-l lasă să respire (Video)