Antena Meniu Search
x

Video Rețete de dulciuri: Ștrudel magic

Reţeta de "Ștrudel magic" a fost prezentată în cadrul matinalului "Neatza cu Răzvan şi Dani", acolo unde Vlăduţ, meşterul într-ale bucătăriei a explicat pas cu pas cum se realizează desertul gustos.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 10:41

Vezi și

Vlăduţ a venit cu un preparat clasic, dar cu câteva elemente ieşite din comun care, în final, au adus ştrudelului un strop de magie. Dulceaţa de gutui şi jeleurile din vin i-au dat gata pe matinalii nerăbdători să guste desertul delicios.

"Am foarte multe fructe, nu este doar cu mere, am gutui, prune dar şi miere" a spus Vlăduţ.

Rețete de dulciuri: Ștrudel magic

Aluatul foietaj (care poate fi achiziţionat din supermarket), scos în prealabil din frigider, trebuie prelucrat la temperatura camerei. 

Trebuie întins cu sucitorul foarte puţin, pentru a nu expanda foarte mult pentu că la 200 de grade, temperatura la care se coace, creşte foarte mult.

Trebuie întins în grosime de jumătate de centimetru maxim, lăsat un pic să se odihnească, urmând apoi să fie umplut cu amestecul delicios din pere, prune, mere şi dulceață de gutui.

Vlăduţ nu a adăugat deloc zahăr, ci doar foarte puțină miere, căci dulcele vine de la dulceața de gutui. Fructele trebuiesc tăiate în cubuleţe egale, că să se pătrundă toate la cuptor, timp în care, jeleul făcut cu vin stă la frigider. 

"Păstraţi ordine în bucătărie când lucraţi pentru că și operațiunile necesită o anumită ordine" ne-a sfătuit Vlăduţ.

Primul pas este să aveți aluatul întins, apoi îl secţionaţi în două părți egale cu un cuțit normal. Ulterior faceţi câteva tăieturi de-a lungul blatului pentru a putea pătrunde fructele la cuptor. Lamelele devin foarte crocante, ele dau drumul aerului să iasă afară, iar ștrudelul rămâne întreg și perfect, "aşa cum trebuie să fie orice ștrudel". 

Ştrudelul este băgat apoi la cptor la 180-200 de grade timp de 30 de minute și este gata. 

Poftă bună!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Dulce de la Mărgăritar » Rețete de dulciuri: Ștrudel magic