79.9 miliarde de euro pentru România, după acordul UE de sprijin post-pandemie
79.9 miliarde de euro este suma alocată pentru România, după acordul UE de sprijin post-pandemie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți de dimineață ce bani vom primi pentru a contracara efectele economice negative ale crizei cauzată de pandemia de coroanvirus.
![Acord Acord UE](https://img.observatornews.ro/0/2020/7/21/378801/159530816695a703b6.webp?w=430&f=2&v=2)
- Toate statele UE vor primi 750 de miliarde de euro.
- România a obținut mai mult de 10 procente dina ceastă sumă.
Liderii UE au încheiat un acord istoric: 750 de miliarde de euro, ajutor pentru reconstrucție, după criza provocată de coronavirus.
Liderii Uniunii Europene au ajuns după patru zile de negocieri dure la un acord de reconstrucție post-coronavirus care implică un pachet imns financiar oferit țărilor membre. Cele 27 de state vor avea la dispoziție 750 de miliarde de euro sub formă de subvenții și împrumuturi, pentru a contracara impactul economic negativ al pandemiei.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro.
"Este un acord extrem de important pentru Europa şi pentru România. După discuţii şi negocieri, am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro, pentru proiectele europene. Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vorm folosi această sumă pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, şcolil, pentru a reconstrui marile sisteme publioce, O parte semnificativă a acestei sume va fi folosită pentru revigorare economică.", a declarat preşedintele.
El a calificat rezultatul orbţinut de România la summitul UE drept "un rezultat frumos".
Liderii europeni au reuşit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Noua propunere este, după cum a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European, rezultatul negocierilor colective. Între condiţiile impuse pentru acordarea de granturi şi împrumuturi, respectarea statului de drept.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰