Video Afacerea care a dus Bucureștiul în primele trei orașe europene. Pe străduțe se ascund sute de oaze cu băuturi aromate
Cafenelele devin unul din punctele forte ale Capitalei. Pe bulevarde, în parcuri sau pe alei ascunse au apărut tot mai multe şi tot mai personalizate. De altfel, potrivit unor topuri recente, Bucureştiul este în primele trei oraşe europene cu cele mai multe cafenele specializate, raportate la numărul de locuitori.
De plăcere sau pentru o doză consistentă de energie, bucureştenii descoperă gustul cafelelor aromate. Pe o straduţa din capitală este ascunsă o cafenea cu specialităţi aduse de peste mări şi ţări.
Andreea Milea, reporter Observator: În această cafenea te simţi ca într-o mică grădină botanică. Doar cei care au aflat de acest loc vin zilnic să bea aici cafea de specialitate.
Florin Chirilă, patron cafenea: În momentul in care ai o locatie de acest gen, mai ascunsă, mai intimă, trebuie ca serviciile să fie bune, mâncarea să fie bună, cafeaua să fie de calitate, pentru că doar aşa poti să creezi o clientelă care să vină în fiecare zi. Aici nu treci și mănânci ceva, ci vii special pentru a bea o cafea.
Pentru cafeaua perfectă, măsurile exacte sunt cheia
- Afacerea cu care tot mai mulţi români dau lovitura. Dan crede că "mina de aur" e în afara Bucureştiului
- Afacerea care a luat amploare în România. Industria are cea mai rapidă creştere din Europa în 2022
- Ieşitul la restaurant sau la cafea în Bucureşti, mai scump decât în Roma sau Barcelona. Antreprenorii nu duc,...
Unii au transformat cafeneaua în noul lor birou în aer liber.
Florin Chirilă, patron cafenea: Foarte mulţi au aici un mic birou. Companiile le oferă un mic buget cu care pot să vină la noi să ia masa de prânz, să lucreze toată ziua.
Cine nu vrea să bea cafea poate încerca o băutură din pudră de frunze de ceai verde. O altă cafenea oferă sortimente din Kenia, Etioptia sau Columbia.
Loredana Dumitraşcu, angajat cafenea: Sunt oameni care preferă cafeaua neagră şi acesta este cel mai vândut produs. E tare în gust dar nu este atât de tare în cofeină. Cred că tăria cafelei o face cea mai apreciată.
În cafenele un cappucino costă intre 12 si 17 lei. Sunt si cafele sofisticate care ajung la 100 de lei. Un român consumă în medie 3 kg de cafea anual, mult mai puţin faţă de italieni sau finlandezi. Chiar dacă în Capitală s-au deschis zeci de cafenele în ultimii ani, 85% din consumul de cafea este acasă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰