Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu 40 de angajaţi condusă de Valentin în Capitală. Anul acesta le-a promis măriri cu 15% la salarii

În anul în care economia României încetineşte, iar preţurile alimentelor, energiei electrice şi gazului sunt mai mari cu până la 30%, companiile majorează şi ele salariile angajaţilor. 6 din 10 patroni promit măriri salariale în acest an. Vor să îşi păstreze angajaţii şi le oferă diverse beneficii, mai ales că deficitul de personal pe piaţa forţei de muncă se adânceşte pe zi ce trece. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.03.2023, 19:42

Vezi și

Valentin are patru restaurante deschise în Capitală şi aproximativ 40 de angajaţi. La începutul anului le-a mărit salariile, pentru a acoperi rata inflaţiei

Valentin Strugaru, antreprenor: "Noi estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu 30% mai mare anul acesta faţă de anul trecut. Şi asta înseamnă că vom avea salariile crescute undeva la 14,15%. Deci, practic, noi am bugetat o creştere de salarii cu 15%. Creştere care vine şi se alătură tuturor celorlalte sisteme de bonusare pe care noi le avem." 

Angajaţii primesc bonusuri în funcţie de vânzări, dar şi de productivitate. 

Valentin Strugaru, antreprenor: "Cred că este foarte important să înţelegem că resursa aceasta şi factorul uman, angajaţii, reprezintă una din cele mai importante resurse pe care un antreprenor le are. Practic, toată lumea are de câştigat dacă ne formăm şi dacă investim în formarea angajaţiilor."

Pe acelaşi subiect

Angajatori promit măriri de salarii în 2023

În 2023, aproape 38% dintre angajatorii din România anunţă măriri salariale între 5 şi 10%, în timp ce 21 % dintre aceştia spun că vor majora lefurile între 10 şi 20%, arată studiile. 12% spun că salariile vor fi ajustate cu inflația.

Angajat: "Mi s-a mărit chiar de curând şi sunt în regulă, chiar este ok. Ca să putem să trăim de pe o lună pe alta e cumva necesar să se mărească salariile. În condiţiile în care preţurile cresc, contextul cam necesită această promovare a salariilor." 

Raluca Dumitra, reprezentanta unei platforme de recrutare: "Spre deosebire de anul trecut avem un număr mai mic de angajatori care au bugetate măriri, 6 din 10 angajatori, anul trecut aveam undeva la 75%. Anul acesta un număr covârșitor de angajatori au bugetate aceste măriri pentru toți angajații din companie, undeva la 70%, în anii anteriori vedeam mai degrabă măriri acordate pe baza de performanță." 

IT-ul, producţia, resursele umane, vânzările, telecomunicaţiile şi agricultura sunt principalele domenii în care vor creşte salariile în perioada următoare. Asta în contextul în care deficitul de lucrători existent pe piaţa muncii din România se ridică la peste 300.000 de oameni. 

George Butunoiu, specialist în resurse umane: "Sunt obligați să le crească, nu mai găsesc angajați, cei care sunt își dau demisiile și prin urmare toate companiile sunt conștiente că trebuie să se apropie cât mai repede de modelul occidental în care se lucrează cu cât mai puțini angajați dar care au salarii mai mari."

88% dintre companii plănuiesc să facă angajări pe termen lung, în timp ce 14% recrutează liber-profesionişti. Pe de altă parte, angajaţii pun preţ pe beneficiile de la locul de muncă: un program flexibil, zile suplimentare de concediu, dar şi asigurări de sănătate sau servicii medicale private.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu 40 de angajaţi condusă de Valentin în Capitală. Anul acesta le-a promis măriri cu 15% la salarii