Antena Meniu Search
x

Video Afacerea pornită de Andrei şi Liana acum 4 luni. S-au mutat cu copiii la sat, într-o zonă unde se investeşte masiv, şi spun că au dat lovitura: "Regretul e zero"

Să-ţi laşi viaţa, cariera, prietenii şi familia într-unul dintre cele mai mari oraşe ale României şi să te muţi la sat, în mijlocul naturii - asta înseamnă iubirea de ţară. Să fii cât mai aproape de munţi, de românii autentici, de tot ceea ce avem mai frumos. Asta a făcut şi o familie din Timişoara. Doi tineri şi cei doi copii ai lor au luat viaţa de la capăt în Baia de Fier. Iar din orăşeni, au devenit antreprenori la ţară.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.11.2023, 18:07

Vezi și

De patru luni, pentru Liana, Andrei şi pentru cei doi copii ai lor, acasă a devenit un sat mic aşezat la poalele munţilor. Nu-i legau de acest loc decât vacanţele de vară pe care le petreceau aici. Liana lucra într-un salon de cosmetică, Andrei avea o carieră în vânzări, dar au decis să-şi vânda casa din Timişoara şi să se mute la sat, în Baia de Fier.

S-au mutat cu copiii de la oraş la sat. Afacerea deschisă de Liana şi Andrei

"Ne-am gândit la copiii noştri, la noi, ne-am gândit că vrem altceva, un loc de linişte, de apropiere faţă de biserică, de Dumnezeu, de natură, mai ales că ne plăcea foarte mult. În weekenduri evadam pe dealuri, pe munţi. Am găsit aici locul perfect", povesteşte Andrei Cucerzan.

Locuiesc acum în pensiunea unde îşi petreceau uneori concediul, pe care au cumpărat-o ca să primească, la rândul lor, alţi turişti. "Efectiv, ne-am vândut casa şi foarte repede, în două săptămâni, a avut loc mutarea", spune Liana Cucerzan.

Pe acelaşi subiect

După patru luni, "regretul e zero"

Cei doi copii învaţă acum la şcoala din sat. "Şi şcoala, şi cum se comportă cu copiii. Regretul e zero. Nu simt că am lăsat ceva în urmă. Îi văd în fiecare zi cum se întâlnesc la şcoală, se salută, cum au grijă unii de alţii", adaugă Andrei şi Liana Cucerzan.

Atât pentru ei, cât şi pentru oaspeţi, Andrei şi Liana pregătesc numai preparate bio, tradiţionale. "Aici avem un mic platou cu slăninuţă, costiţă, tobă, jumări. Aici dulceaţă de ardei iute", arată Andrei Cucerzan.

Zona atrage tot mai mulţi investitori

Localităţile turistice din zonă au început să atragă tot mai mulţi investitori în zonă, nu doar turişti. "În ultimii trei ani, peste 30 de familii s-au stabilit în localităţile de sub munte, din judeţul Gorj. Cei mai mulţi au devenit antreprenori. Au profitat de frumuseţile locului şi au investit în turism", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

"S-au mutat aici datorită frumuseţii locurilor în care trăim, a oportunităţilor care există şi acum, dar şi pentru viitor", crede Dumitru Turbăceanu, primar Baia de Fier. Turismul de aventură ori o simplă drumeţie prin pădure sau câteva ture cu bicicleta sunt doar câteva dintre opţiunile turiştilor. "Pentru cei mai curajoşi, se poate încerca inclusiv un traseu de escaladă pentru iarnă", spune Gabriel Dan Chiriac, director club montan.

"Fie vară, fie iarnă, turiştii au ce să facă în Baia de Fier. Fie că vin vara şi vizitează Cheile Galbenului, bisericile din zonă, care sunt monumente istorice sau Peştera Muierilor. În spatele meu e un parc dendrologic amenajat la ieşirea din Peştera Muierilor, cu o pistă de mountain bike. Lângă noi este un amfiteatru şi bordeie pentru meşteri populari", arată Isabela Coară, "Visit Baia de Fier".

În fiecare an, peste 80.000 de turişti ajung în Baia de Fier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Afacerea pornită de Andrei şi Liana acum 4 luni. S-au mutat cu copiii la sat, într-o zonă unde se investeşte masiv, şi spun că au dat lovitura: "Regretul e zero"