Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Afaceri cu "gusturi de odinioară". Profit din prăjiturile bunicii sau mezelurile afumate cu lemn de fag

Tot de dorul tradiţiei, au apărut prăvălii în care românii din marile oraşe pot descoperi gusturile de odinioară. Astfel de magazine au început să împânzească şi Capitala. Găsim aici prăjituri gătite după reţete din bătrâni, dar şi mezeluri afumate cu lemn de fag.

de Redactia Observator

la 23.11.2018 , 23:37

Tot de dorul tradiţiei, au apărut prăvălii în care românii din marile oraşe pot descoperi gusturile de odinioară. Astfel de magazine au început să împânzească şi Capitala. Găsim aici prăjituri gătite după reţete din bătrâni, mezeluri afumate cu lemn de fag şi chiar mâncăruri tradiţionale gata preparate, pentru prânzul de la serviciu.

Mâncarea gătită în tihnă, la gura sobei, e amintirea care a îndulcit copilăria multor români. Din dorul de casa bunicii s-au născut azi afaceri prospere: mici magazine în care reţetele vechi sunt readuse la viaţă. 

Mirosul pătrunzător al aluatului proaspăt copt te învăluie imediat cum treci pragul acestei băcănii din Capitală. Tinerii cu bunici la oraş, care s-au bucurat prea puţin de gustul românesc sau cei care nu mai au unde să meargă la ţară -  pentru tradiţii şi savoare - găsesc aici aromele de odinioară. 

Vezi și

Plăcintă cu brânză dulce şi stafide, cu mere, negresă sau prăjitură cu bezea. Sunt doar câteva dintre preparatele apetisante, care se vând cel mai bine. 

Clienţii care trec pragul unei astfel de băcănii rezistă cu greu tentaţiei şi mai mereu pleacă acasă cu sacoşele pline. Şi ca să fie siguri că le place ceea ce cumpără, pot degusta produsele chiar aici în băcănie. 

Mergem într-o altă băcănie, unde descoperim, de data aceasta, mâncăruri după reţete vechi. Cei mai mulţi dintre clienţi vin aici în pauza de prânz de la serviciu.

MARIUS VODĂ, reprezentant prăvălie: Avem sărmăluţe, pârjoale, chifteluţe, ardei umpluţi, frigărui de tot feluri, putem face sandvişuri, pe care le găsiţi doar la noi ca şi marcă.

Marius a înfiinţat prăvălia în 2015, după mulţi ani de muncă într-o multinaţională. Aduce marfă proaspătă direct de la micii producători locali. Carnea de vită este adusă din Făgăraş, iar cea de porc, din Maramureş.

În băcănii, preţurile sunt ceva mai mari decât în marile magazine. Un kilogram de ceafă de porc costă 37 de lei, faţă de 20-22 de lei, cât costă în hipermarket. Iar torturile se vând cu puţin peste 100 de lei. 

Clienţi sunt însă destui, dispuşi să plătească mai mult pentru produsele româneşti naturale. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri economice » Afaceri cu "gusturi de odinioară". Profit din prăjiturile bunicii sau mezelurile afumate cu lemn de fag